ΕΛΛΑΔΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πράξη εκδίκησης και απελπισίας η επίθεση κατά των Μητροπολιτών»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Πράξη εκδίκησης και απελπισίας η επίθεση κατά των Μητροπολιτών»

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των τραυματιών ιερέων.

Σοκαρισμένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την επίθεση κατά 7 Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη από άλλο ιερέα με βιτριόλι, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πράξη εκδικητικότητας.

«Ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του. Στην απελπισία του και στην εκδικητικότητα του είχε εφοδιαστεί με βιτριόλι και έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. Επτά ιερείς έχουν πάθει εγκαύματα, αλλά μικρότερα άλλα μεγαλύτερα και πιστεύω με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού και του υπουργού μας θα πάει καλύτερα. Είναι πρωτόγνωρά φαινόμενα αυτά και χρειάζεται προσπάθεια να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία.», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό και τους συνεργάτες του που έσπευσαν με ταχύτητα και προλάβαμε τα χειρότερα. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά με τη φροντίδα των γιατρών μας θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Χρειάζεται ηρεμία από όλους η κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιερώνυμος.

Το χρονικό της επίθεσης

Επίθεση με βιτριόλι δέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, επτά Μητροπολίτες, με αποτέλεσμα όλοι τους να μεταφερθούν εξ' αρχής με τραύματα στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες πίσω από την επίθεση κρύβεται παπάς που καθαιρέθηκε και φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο δικαζόταν παπάς. Ξαφνικά και κατά την διάρκεια της εκφώνησης της απόφασης ο υπό έλεγχο ιερέας μπήκε μέσα με ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Επικράτησε πανικός, όμως δεν κατόρθωσε να διαφύγει αφού συνελήφθη από την αστυνομική φρουρά της Μονής κι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφθασαν άμεσα στο σημείο μετά την επίθεση.

Οι επτά Μητροπολίτες, που συμμετείχαν στο Συνοδικό Δικαστήριο ήταν οι εξής:

  • Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού,
  • Μητροπολίτης Γλυφάδας,
  • Μητροπολίτης Άρτης,
  • Μητροπολίτης Κασσανδρείας,
  • Μητροπολίτης Ζακύνθου,
  • Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης
  • Μητροπολίτης Γουμενίσσης

Οι δύο εκ των Μητροπολιτών, ο Μητροπολίτης Κηφισίας και Άρτης έχουν εγκαύματα στα μάτια, ενώ ακόμη ένας είναι σοβαρά τραυματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι οι τρεις σοβαρά τραυματίες έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένας αστυνομικός και δύο δικηγόροι, ο ένας εκ των οποίων είναι ο δικηγόρος του ιερέα.

Ο δράστης είναι ιερέας από την Μητρόπολη Βέρροιας, ο οποίος βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αλλά και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των ιεραρχών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Οι ερωτήσεις στον πιλότο, οι «ευθύνες» στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού