ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος: Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο 30χρονος - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

H άτυχη Γαρυφαλλιά και ο 30χρονος που της έκοψε το νήμα της ζωής
H άτυχη Γαρυφαλλιά και ο 30χρονος που της έκοψε το νήμα της ζωής

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ο 30χρονος που σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του στη Φολέγανδρο

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση είναι ο 30χρονος που σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του στη Φολέγανδρο. Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «ο 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα».

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (17.07.2021) το βράδυ στη Φολέγανδρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Φολέγανδρου και του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου-Ερμούπολης, 30χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση 26χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, προχθές (16.07.2021) το απόγευμα ανασύρθηκε η ημεδαπή χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή «Λυγαριά» Φολεγάνδρου και μεταφέρθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η προανακριτική έρευνα για το περιστατικό, αρχικά, ανατέθηκε από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου, ενώ στις έρευνες συνέδραμαν κλιμάκιο του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου και στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Σύρου – Ερμούπολης, που μετέβησαν άμεσα στη Φολέγανδρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών αναζητήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς απογευματινές ώρες χθες (17.07.2021) σε βραχώδη θέση κοντά στη θαλάσσια περιοχή, όπου ανευρέθηκε η σωρός της 26χρονης και προσήχθη στον Λιμενικό Σταθμό Φολεγάνδρου.

Από τη διερεύνηση, συλλογή και συνδυαστική εξέταση των δεδομένων της υπόθεσης προέκυψαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας και η προανακριτική έρευνα ανατέθηκε στη Ελληνική Αστυνομία.

Στο νησί κλήθηκε και μετέβη πρωινές ώρες σήμερα και κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς υποβοήθηση του προανακριτικού έργου.

Όπως προέκυψε, μεσημβρινές ώρες προχθές (16.07.2021) o 30χρονος επιβαίνοντας με την 26χρονη σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καυγάδισαν, εξετράπησαν της πορείας τους σε βραχώδη περιοχή και όταν η 26χρονη βγήκε από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.

Τι υποστήριξε ο 30χρονος στην απολογία του

Το CNN Greece και η αστυνομική ρεπόρτερ Μίνα Καραμήτρου έφεραν στο «φως» όσα υποστήριξε κατά την ανάκρισή του τα ξημερώματα της Κυριακής.

«…Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο».

Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει το πώς έφτασε στο σημείο να σπρώξει την 26χρονη φίλη του από τα βράχια και να βρει το θάνατο στη Φολέγανδρο. Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος.

Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν έπεσε στη θάλασσα

Όμως, ομολόγησε λίγη ώρα αργότερα ότι δεν δίστασε να την εγκαταλείψει στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή η κοπέλα ήταν ζωντανή, όταν έπεσε στο νερό με την αιτία του θανάτου της να είναι ο πνιγμός. Επίσης, οι κακώσεις που βρέθηκαν στο σώμα της ήταν συμβατές με τις κακώσεις που προήλθαν από τα χτυπήματα στα βράχια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς έγινε το ειδεχθές έγκλημα - Τι είπε στους Αστυνομικούς ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς