ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιές: Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Μητσοτάκης

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μητσοτάκης
Στο Συντονιστικό στο Χαλάνδρι μεταβαίνει ο πρωθυπουργός
INTIME NEWS

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι μετέβη εκτάκτως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι και ενημερώθηκε για τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εύβοια, στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα διαθέσιμα μέσα και οι δυνάμεις, συντονισμένα, έχουν ριχτεί στη δύσκολη μάχη με τις φλόγες σε κάθε μέτωπο. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται διαρκώς για την εξέλιξη των πυρκαγιών και για το σχεδιασμό για τις επόμενες μέρες που προβλέπεται ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες.

Σημειώνεται ότι σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται ο δήμος Αχαρνών της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 3 Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έπειτα από εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 3 Φεβρουαρίου 2022.

Θυμίζουμε πως στις 20.00 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των σημερινών πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση σε Ηλεία και Εύβοια - Καίγονται σπίτια