ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια - Δήμαρχος Μαντουδίου: Εκκενώστε τη Δημοτική Ενότητα Νηλέως

Φωτιά στην Εύβοια
In Τime

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσειςΔραματική έκκληση απηύθυνε ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης.

Επειδή η μάχη με τις φλόγες χάθηκε σε Αμέλαβτες και Σκεπαστή, ο δήμαρχος ζητά να εκκενωθεί όλη η δημοτική ενότητα Νηλέως.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων σε Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη.

Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

«Αυτές τις ώρες προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Εκκενώνουμε τα χωριά που κινδυνεύουν και παραμένουμε στο πύρινο μέτωπο με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μπουλντόζες για να σώσουμε σπίτια και περιουσίες» δηλώνει στο ΑΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός που αυτή την ώρα βρίσκεται επικεφαλής της προσπάθειας και στα δύο χωριά.

Ο κ. Σπανός απευθύνει «θερμή παράκληση προς όλους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και των σωμάτων ασφαλείας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG - Φωτιές: Η Ελλάδα στις φλόγες - Μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Εύβοια και Αρχαία Ολυμπία