ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Αττική: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Οδοιπορικό Newsbomb.gr στους Θρακομακεδόνες

Φωτιά Αττική: Σε ύφεση τα πύρινα μέτωπα - Οδοιπορικό Newsbomb.gr στους Θρακομακεδόνες
Η φωτιά έκαψε σπίτια στους Θρακομακεδόνες

Φωτιά Τώρα: Γλίτωσε τα χειρότερα ο οικισμός των Θρακομακεδόνων - Το Newsbomb.gr ήταν εκεί και κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες. 

Τέσσερις μέρες και νύχτες κόλασης, τέσσερις μέρες και νύχτες αγωνίας, τέσσερις μέρες και νύχτες πόνου και θλίψης. Η βόρεια Αττική κάηκε. Από τη Βαρυμπόμπη και τους Θρακομακεδόνες μέχρι τον Άγιο Στέφανο, τη Σταμάτα και τη Μαλακάσα, ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου του Λεκανοπεδίου έγινε στάχτη.

Τα πύρινα μέτωπα αφού έκαψαν από την Τετάρτη ό,τι βρήκαν μπροστά τους, το πρωί του Σαββάτου και μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών στους Θρακομακεδόνες, ήταν επιτέλους σε ύφεση. Τα εναέρια μέσα «χτύπησαν» την πύρινη λαίλαπα και οι επίγειες δυνάμεις, που πραγματικά έχουν καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσες μέρες, αποτελείωσαν τον πύρινο όλοθερο. Κανείς όμως δεν εφησυχάζει, καθώς ο φόβος των αναζωπυρώσεων διατηρεί τους πυροσβέστες σε εγρήγορση.

«Στην Αττική γίνεται μεγάλος αγώνας να “κλείσουμε” τις πυρκαγιές που είχαν δημιουργηθεί» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης. Ανέφερε ότι βρίσκονται σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Άγιο Στέφανο, ενώ αντιμετωπίζεται το μέτωπο προς το βουνό της Πάρνηθας. Σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια στην Αττική να βελτιωθεί η κατάσταση.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Αττική, στην πρώτη γραμμή της ενημερωτικής μάχης. Με αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανή εικόνα από τα πύρινα μέτωπα, μετέφερε όλη την τραγωδία που εκτυλίσσονταν στην Αττική.

Το βράδυ της Παρασκευής και ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν ρίξει το βάρος στη Μαλακάσα προκειμένου να μην επεκταθεί το μέτωπο προς Ωρωπό, μια αναζωπύρωση στους πρόποδες της Πάρνηθας οδηγούσε τις φλόγες με ταχύτητα στον οικισμό των Θρακομακεδόνων.

Το Newsbomb.gr ήταν εκεί και σας μετέφερε εικόνες και βίντεο από τη μάχη των πυροσβεστών για να μην παραδοθούν οι Θρακομακεδόνες στη μανία της πυρκαγιάς. Δείτε τι κατέγραψε ο δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Βασίλης Σκουλαράκος:

Οι εικόνες του φωτογράφου του Newsbomb.gr, Λευτέρη Πρτσάλη από τους Θρακομακεδόνες, είναι συγκλονιστικές:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τους Θρακομακεδόνες σε ένα σύννεφο καπνού και στάχτης, με τους κατοίκους να αγωνιούν για την κατάσταση που βρίσκονται τα σπίτια τους.

Ο φωτογράφος του Newsbomb.gr, Σπύρος Μελισσάρης πραγματοποίησε οδοιπορικό στη δοκιμαζόμενη περιοχή. Δείτε τι κατέγραψε:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές λεπτό προς λεπτό