ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν η εξαίρεση στον κανόνα»: Από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν πλήρως ο 70χρονος που πέθανε

Πλήρως εμβολιασμένος νεκρός κορονοϊός Ελλάδα
Facebook

Κορονοϊός - Θεσσαλονίκη: Συγγενής του εκλιπόντος είπε στο newsbomg.gr ότι «ως γιατρός ήταν από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού».

Ο διευθυντής ΜΕΘ το νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, έκανε γνωστό πως καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα, πλήρως εμβολιασμένου για τον κορονοϊό και χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για έναν 70χρονο άνδρα από τη Θεσσαλονίκη, οδοντίατρος στην ιδιότητα, που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Pfizer, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό και νοσηλευόταν με βαρύτατη πνευμονία.

Συγγενής του εκλιπόντος αναφέρει σε ανάρτηση του:

«Επειδή, τώρα που βγήκε στα σάιτ, μπορεί να διαβαστεί λάθος η είδηση του θανάτου του πρώτου πλήρως εμβολιασμένου ασθενή από covid 19, χωρίς προβλήματα υγείας, του αγαπημένου μου ξαδέρφου Αχιλλέα, οδοντογιατρού, 70 ετών, δύο παρατηρήσεις:

- Ο Αχιλλέας είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, σ ότι αφορά στην προστασία που παρέχουν τα εμβόλια.

- Μαζί με τον Αχιλλέα είχε νοσήσει και η υπόλοιπη οικογένεια. Όλοι τους το ξεπέρασαν χωρίς κανενός είδους νοσηλεία.

Γι αυτό εμβολιαστείτε και προσέχετε. Δυστυχώς το ξαδερφάκι αποτέλεσε την εξαίρεση για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας!».

Όπως είπε, μιλώντας στο newsbomg.gr, «ως γιατρός ήταν από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού», διευκρινίζοντας ότι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας που νόσησαν, είχαν ήπια συμπτώματα αποφεύγοντας τη νοσηλεία.

Τι είπε ο Νίκος Καπραβέλος

Ο κύριος Καπραβέλος τόνισε πως «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν» ενώ ξεκαθάρισε πως «οι εμβολιασμοί παραμένουν το πιο ισχυρό όπλο που έχουμε κατά του κορονοϊού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα με 40άρια και... πάνω!