ΕΛΛΑΔΑ

Λασίθι: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά - «Σηκώθηκε» ελικόπτερο

Λασίθι: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά - «Σηκώθηκε» ελικόπτερο

Λασίθι: Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ παράλληλα πρόβλημα υπάρχει και με την ηλεκτροδότηση σε αρκετά χωριά και οικισμούς.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου και σε σημείο που βρίσκεται κοντά σε δρόμο προς την περιοχή Κερά.

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα με 25 άντρες προσωπικό και δύο πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, ρίψεις επιχειρεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Τις δυνάμεις πυρόσβεσης συνδράμουν, ακόμα, προσωπικό και μηχανήματα του δήμου Οροπεδίου και της ΕΛΑΣ.

Λόγω της φωτιάς που καίει χορτολιβαδική έκταση, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση οικισμών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι τοπικές Αρχές συνιστούν στους οδηγούς που κινούνται στο οδικό δίκτυο προς Κερά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Εκτιμάται ότι μετά από μία ώρα θα υπάρξει αποκατάσταση καθώς συνεργείο της ΔΕΔΗΕ βρίσκεται ήδη στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δήμαρχος Οροπεδίου - Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης καλεί τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά:

«Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει πολύ κοντά στον δρόμο Λασίθι προς Κερά. Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Τζερμιάδων, της ΕΛΑΣ και του Δήμου. Οροπεδίου Λασιθίου. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί και να υπακούν στις υποδείξεις των υπηρεσιακών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυφάδα: Το μοντέλο, η κοκαΐνη, το κινητό και οι... vip πελάτες