ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Χανιά: Βαριές «καμπάνες» σε μαγαζιά εστίασης, για ανεμβολίαστους θαμώνες

Κορονοϊός - Χανιά: Βαριές «καμπάνες» σε μαγαζιά εστίασης, για ανεμβολίαστους θαμώνες

«Βροχή» τα πρόστιμα στην Κρήτη για παραβάσεις των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού - Αυστηροί έλεγχοι σε μαγαζιά εστίασης λόγω ανεμβολίαστων

Η μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοΐού οδήγησε ακόμα μία μέρα σε πρόστιμα από την ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης. Συνολικά χθες, Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 2.565 έλεγχοι και υποβλήθηκαν 23 πρόστιμα σε όλους τους νομούς.

Πιο συγκεκριμένα, στα Χανιά δόθηκαν πρόστιμα σε 2 μαγαζιά της Γεωργιούπολης, με το ένα να είναι καφέ bar εστιατόριο και το άλλο beach bar. Οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν το ποσό των 2.000 ευρώ και για 7 μέρες αναστέλλεται η λειτουργία των καταστημάτων τους. Στο πρώτο υπήρχε εντός καταστήματος θαμώνας, ο οποίος δεν είχε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ούτε είχε υποβληθεί σε μοριακό ή rapid τεστ και έτσι, επιβλήθηκε και στον ίδιο πρόστιμο 300 ευρώ.

Όσον αφορά το δεύτερο μαγαζί, το beach bar, δεν είχε τον απαραίτητο έλεγχο στους πελάτες του και για τον λόγο αυτό, η αστυνομία πήρε τα κατάλληλα μέτρα.

Επίσης, στο νομό υποβλήθηκε πρόστιμο σε 2 φαρμακεία για μη ανάρτηση της πινακίδας του αναγραφόμενου αριθμού ατόμων στο χώρο. Αλλά και 2 ακόμα 300άρια για μη χρήση μάσκας, ένα σε υπάλληλο κρεοπωλείου και ένα σε πελάτη κομμωτηρίου.

Στο Ηράκλειο, η παραβίαση των μέτρων συνεχίζει, με ένα πρόστιμο σε καφέ bar για όρθιους πελάτες, ενώ πρόστιμα για μη χρήση μάσκας δόθηκαν: Σε 7 εργαζόμενους υγειονομικού, σε έναν πελάτη καταστήματος ΟΠΑΠ, σε έναν εργαζόμενο σχολής οδηγών και σε έναν λαϊκής αγοράς.

Τα γεγονότα στο Ρέθυμνο παραμένουν σταθερά, αφού και σήμερα τα πρόστιμα αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας, σε αριθμό 2, σε εργαζόμενους υγειονομικού καταστήματος.

Σχετικά με το Λασίθι, τα πρόστιμα σε αριθμό είναι 3, και αυτά αφορούν τη μη χρήση μάσκας σε έναν οδηγό Ι.Χ και σε 2 πελάτες μίνι μάρκετ.

Τέλος, στον ΒΟΑΚ, δόθηκε ένα πρόστιμο σε επιβάτη ταξί για μη χρήση μάσκας.

Πηγή: zarpanews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρέας Χριστοφέρος: Το θύμα επίθεσης με οξύ στέλνει το δικό του μήνυμα στην Ιωάννα (video)

Έγκλημα στη Ρόδο: Όταν η αδικοχαμένη Δώρα μιλούσε στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση

Ο πατέρας του Mad Clip αποκαλύπτει: Ξέρω τι συνέβη το μοιραίο βράδυ (vid)