ΕΛΛΑΔΑ

Ελευθέριος Βενιζέλος: Οι πρώτες δηλώσεις από τους επιβαίνοντες - «Ανατριχιάσαμε και σοκαριστήκαμε»

Ελευθέριος Βενιζέλος: Οι πρώτες δηλώσεις από τους επιβαίνοντες - «Ανατριχιάσαμε και σοκαριστήκαμε»

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τον τρόμο έζησαν οι επιβάτες του Airbus 330 το οποίο παρουσίασε βλάβη στα φρένα και τα υδραυλικά συστήματα - «Δεν μας είπαν ακριβώς τι συνέβαινε, μόνο ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα…»

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής (26/9) όταν ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», δέχτηκε σήμα από τον πιλότο της Delta Airlines, ότι έχει ανάψει στο σκάφος λαμπάκι υπερθέρμανσης φρένων.

Οι 248 επιβάτες του Airbus 330 της Delta Airlines που εκτελούσε το δρομολόγιο Ατλάντα – Αθήνα, πέρασαν, επί 70 λεπτά πραγματοποιούσαν κύκλους πάνω από την Αίγινα και τη Τζια, την ώρα που στο αερολιμένα Αττικής είχε σημάνει συναγερμός και γινόντουσαν όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες, με κινητοποίηση μεγάλων δυνάμεων από την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, καθώς και του προσωπικού της πίστας του αεροδρομίου.

Τελικά δόθηκε στο αεροσκάφος άδεια προσγείωσης η οποία πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το αεροσκάφος της πτήσης της Delta Airlines DL 148 που ειδοποίησε για την δύσκολη προσγείωση είχε σοβαρή βλάβη στα φρένα και στα υδραυλικά του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η προσγείωση να γίνει ουσιαστικά χωρίς τη χρήση των αυτομάτων συστημάτων φρεναρίσματος, αλλά με τη μηχανική – χειροκίνητη χρήση από τον πιλότο.

Πεθάναμε από την αγωνία

«Δεν μας είπαν ακριβώς τι συνέβαινε, μόνο ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα…», «Οι πιλότοι ήταν εξαιρετικοί! Μας κράτησαν πολύ ήρεμους», «Το προσωπικό ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Ήταν φοβεροί. Ήταν πολύ ομαλή προσγείωση», ήταν οι πρώτες ατάκες Αμερικανών πολιτών που φαίνεται πως βίωσαν λίγο πιο ψύχραιμα την όλη διαδικασία, από τους αντίστοιχους Ελληνες:

«Ανατριχιάσαμε από πάνω μέχρι κάτω, σοκαριστήκαμε, τρομοκρατηθήκαμε γιατί αυτό ήταν πολύ επικίνδυνο», «Μας κόπηκαν δέκα χρόνια από τη ζωή μας από αυτό που μας συνέβη», ανέφεραν.

«Ο άντρας μου ήταν μέσα στην πτήση της Delta και πεθάναμε από την αγωνία. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μιλάμε τώρα στο τηλέφωνο», είπε μία από τους συγγενείς επιβάτη που περίμενε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Ρόδο: Νέες αποκαλύψεις για τον γυναικοκτόνο - «Τις τελευταίες μέρες τον φοβόταν πολύ»

ΕΝΦΙΑ 2021: Εδώ θα βρείτε τα εκκαθαριστικά σας - Τέλος το Taxisnet

Ρόδος: Ο 40χρονος είχε δικογραφίες σε βάρος του για απειλές και βία σε βάρος συντρόφων του