ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός: Δήμαρχος Βιάννου στο Newsbomb.gr για τον 62χρονο - «Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή»

Σεισμός: Δήμαρχος Βιάννου στο Newsbomb.gr για τον 62χρονο - «Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή»
Intime News

Σεισμός στην Κρήτη: Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης μίλησε για τον άτυχο άνδρα που έχασε τη ζωή του μέσα στην εκκλησία, μετά τον ισχυρό σεισμό που «χτύπησε» το νησί το πρωί της Δευτέρας (27/9).

Φονικός αποδείχθηκε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/9) στην Κρήτη. Ένας οικοδόμος έχασε τη ζωή του στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Ο 62χρονος βρισκόταν στην εκκλησία την ώρα που ο Εγκέλαδος «χτύπησε» το νησί, με τον τρούλο να πέφτει από την ισχυρή σεισμική δόνηση και να τον καταπλακώνει. Μαζί του βρισκόταν και ο γιος του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά.

Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον άτυχο άνδρα και την ισχυρή σεισμική δόνηση. Ο δήμαρχος τόνισε πως όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο να συνεχιστούν οι σεισμικές δονήσεις, ενώ για τον άτυχο άνδρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής από τους προέδρους των κοινοτήτων, δεν έχουμε καταπτώσεις κτηρίων στο δήμο μας. Κάποιοι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές μετά από πτώσεις βράχων, ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανείς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επιφυλακή», είπε αρχικά ο κ. Σταυρακάκης.

Όσο για τον θάνατο του 62χρονου, ο δήμαρχος τον γνώριζε πολύ καλά, καθώς ήταν φίλος και συμμαθητής του: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Τον γνώριζα από μικρός, καθώς ήμασταν φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί. Ήταν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή. Ευτυχώς ο γιος του έχει τραυματιστεί ελαφρά και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο».

Σεισμός στην Κρήτη: Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Την ίδια στιγμή, σε επιφυλακή τέθηκαν όλες οι ΕΜΑΚ και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Κρήτη, με στόχο να βρίσκονται όλο το 24ωρο στην πρώτη γραμμή στα σημεία των καταστροφών που προκάλεσε ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ το πρωί της Δευτέρας.

Στην Κρήτη μετέβησαν αεροσκάφη C-130 και ATR μεταφέροντας 30 πυροσβέστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό και διασωστικούς σκύλους.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής για περιπολίες πυροσβεστικών δυνάμεων, καθώς πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει φόβος για εγκλωβισμένους που δεν πρόλαβαν να καλέσουν σε βοήθεια και μπορεί να παραμένουν αβοήθητοι. Μάλιστα, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουν οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει κάποιον που μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Στυλιανίδης, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμρχο Μινώα Πειδιάδος, Εμμανουήλ Φραγκάκη, και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμιο Λέκκα, ενώ μεταβαίνει στην περιοχή με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού, Φοίβο Θεοδώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ