ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Κρήτη: Αυτός είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στην εκκλησία

Σεισμός στην Κρήτη: Αυτός είναι ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στην εκκλησία

Σεισμός στην Κρήτη: Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στην εκκλησία για εργασίες με τον γιο του τη στιγμή που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος 

Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή της Βιάννου από τον θάνατο του Ιάκωβου Τσαγκαράκη, του εργάτη που καταπλακώθηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη του Ηλία στο Αρκαλοχώρι, την ώρα του ισχυρού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ.

Ο άτυχος άνδρας που καταγόταν από τη Μάρθα, εκτελούσε εργασίες μαζί με τον γιο του στον ναό, όταν τους βρήκε το χτύπημα του Εγκέλαδου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive, τα σωστικά συνεργεία έσπευσαν αμέσως στο σημείο και μετά από πολύωρη επιχείρηση κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια το άψυχο σώμα του.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα viannitikanea ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Μάρθας και ασχολούνταν με τον αθλητισμό, καθώς είχε υπάρξει ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου.

Δήμαρχος Βιάννου στο Newsbomb.gr για τον 62χρονο - «Ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή»

Ο δήμαρχος Βιάννου, Νίκος Σταυρακάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για τον άτυχο άνδρα και την ισχυρή σεισμική δόνηση. Ο δήμαρχος τόνισε πως όλοι βρίσκονται σε επιφυλακή υπό τον φόβο να συνεχιστούν οι σεισμικές δονήσεις, ενώ για τον άτυχο άνδρα ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «ήταν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή».

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω μέχρι στιγμής από τους προέδρους των κοινοτήτων, δεν έχουμε καταπτώσεις κτηρίων στο δήμο μας. Κάποιοι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές μετά από πτώσεις βράχων, ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανείς. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επιφυλακή», είπε αρχικά ο κ. Σταυρακάκης.

Όσο για τον θάνατο του 62χρονου, ο δήμαρχος τον γνώριζε πολύ καλά, καθώς ήταν φίλος και συμμαθητής του: «Είμαι πολύ στεναχωρημένος. Τον γνώριζα από μικρός, καθώς ήμασταν φίλοι, συμμαθητές και συγχωριανοί. Ήταν στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή. Ευτυχώς ο γιος του έχει τραυματιστεί ελαφρά και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Σεισμός στην Κρήτη: Το θύμα βρισκόταν στην εκκλησία για την αναστήλωσή της - 11 οι τραυματίες

Σεισμός στην Κρήτη: Τα πρώτα βίντεο από το σημείο που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος

Σεισμός στην Κρήτη: Η ανάρτηση Τσελέντη τρία 24ωρα πριν τα 5,8 Ρίχτερ