ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Αποστολή μεγάλης ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Ερυθρό Σταυρό

ΚΡΗΤΗ
Σκηνές, τρόφιμα και κουβέρτες για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης
Ε.Ε.Σ.

Κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών από την Αθήνα και μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, απέστειλε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αμέσως μετά την γνωστοποίηση του καταστροφικού σεισμού, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου και των όμορων τμημάτων της Κρήτης και άμεσα απεστάλη κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών στις πληγείσες περιοχές. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ εγκατέστησαν Υγειονομικό Σταθμό δίπλα στο συντονιστικό όργανο της Περιφέρειας Κρήτης και συνέδραμαν, μαζί με τα κλιμάκια εθελοντών από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε Ρέθυμνο, Άγιο Νικόλαο, Χανιά, Κίσσαμο και Μοίρες, στην εγκατάσταση σκηνών του Στρατού για να διανυκτερεύσουν οι σεισμόπληκτοι.

Παράλληλα, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη, η Κεντρική Διοίκηση του Ε.Ε.Σ απέστειλε χθες το απόγευμα (27/9) φορτηγό με μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελούμενη από 500 κουβέρτες 50 σκηνές, καθώς και τρόφιμα μακράς διαρκείας. Σήμερα, νωρίς το πρωί, αναχώρησε το δεύτερο φορτηγό με προορισμό την Κρήτη και τις σεισμόπληκτες περιοχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;