ΕΛΛΑΔΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στα χέρια του Θεοδωρικάκου το πόρισμα για τους 7 αστυνομικούς

Πέραμα καταδίωξη
Ανακοινώνει σχέδιο μέτρων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Intime News

Παραδόθηκε στον Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα για τους επτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα, όπου ένας νεαρός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή (29/10) στα χέρια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων «για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας». Σημειώνεται ότι οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους.

Ο συνήγορος των αστυνομικών της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα, Αλέξης Κούγιας, σχολίασε την απελευθέρωση των επτά αστυνομικών, χωρίς περιοριστικούς όρους. Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης είναι αυτά που καθορίζουν τη συμπεριφορά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Δεν μπορεί κάποιος να αφαιρεί μια ανθρώπινη ζωή από πρόθεση και να μένει ελεύθερος. Η κρίση ότι πρέπει να μείνουν ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους, όταν συζητείται αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει ισόβια, τότε είναι προάγγελος θετικών νομικών εξελίξεων για τους εντολείς μου». Και πρόσθεσε ότι είναι υπό διερεύνηση ποιος τελικά ήταν ο οδηγός, ο θανών ή ο 14χρονος, και πως η απάντηση θα δοθεί από επιστημονικά τεκμήρια.

Ερωτηθείς για το εάν είχαν ακούσει οι αστυνομικοί την εντολή για παύση καταδίωξης από τα κεντρικά, είπε ότι το πρώτο ζήτημα είναι κατά πόσο η εντολή αφορούσε αυτούς και όχι άλλες ομάδες. «Από τη διερεύνηση και την αξιολόγηση του υλικού που κάναμε εμείς προκύπτει κατά την κρίση μας ότι αυτό δεν αφορά την ομάδα που εκείνη τη στιγμή καταδίωκε. Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ο άνθρωπος που το είπε θα πρέπει αύριο να «ξηλωθεί», είπε και διερωτήθηκε γιατί θα έπρεπε να σταματήσει καταδίωξη κλεμμένου ΙΧ, που τύπου σαν κι αυτό έχουν βρεθεί άλλα 15 τις τελευταίες μέρες και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη ακόμα και ληστειών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έληξε το θρίλερ στην Ιεράπετρα: Δεν αυτοκτόνησε ο συζυγοκτόνος

«Άτρωτοι» στον κορονοϊό - Το μυστικό των ανθρώπων που δεν αρρωσταίνουν ποτέ από Covid-19

Καιρός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας «Νέαρχος»