ΕΛΛΑΔΑ

Ιμερόεσσα: Η Ελλάδα, τρίτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία παιδιών

Ιμερόεσσα: Η Ελλάδα, τρίτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία παιδιών
Έξι στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Pixabay

Σεμινάρια σε παιδιά για σωστή διατροφή σε συνεργασία με γνωστούς σεφ, καθώς επίσης και σεμινάρια για το μπούλινγκ που δέχονται τα παχύσαρκα παιδιά ξεκινά ο νεοσύστατος Πανελλήνιος Σύλλογος Στήριξης Ατόμων με Παχυσαρκία «Ιμερόεσσα», που ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2020, έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά απευθύνεται σε όλη την χώρα.

Όπως αναφέρει στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» η πρόεδρος του συλλόγου Κική Τσιρανίδου, τα άτομα αυτά δεν θέλουν να βγαίνουν από το σπίτι. Για αυτό και ο σύλλογος έχει έρθει σε επαφή με μεγάλη εταιρεία, η οποία θα τα βοηθήσει να βρουν δουλειά με όλες τις προϋποθέσεις. «Κι αυτό εκτός του ότι βοηθάει την οικονομική τους κατάσταση, που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για παχυσαρκία, βοηθάει πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση τους». Η κυρία Τσιρανίδου αναφέρει ότι ήδη κυκλοφορούν φάρμακα για ενήλικες, που βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και στην απώλεια βάρους, ωστόσο δεν συνταγογραφούνται ακόμη και όπως λέει «ο σύλλογος πρόκειται να προβεί σε σχετική παρέμβαση, προκειμένου να μπουν στη συνταγογράφηση».

Το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη

Σύμφωνα με την Κ.Τσιρανίδου 6 στους 10 Έλληνες είναι υπέρβαροι, με την πλειονότητα αυτών να βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. «Η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παχυσαρκία ενηλίκων και τρίτη στα παιδιά μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Στη χώρα μας το 45% της παχυσαρκίας είναι στο Αιγαίο και στην Κρήτη και το 30% στην Αττική. Αυτή τη στιγμή διεθνώς γύρω στα 150 εκατ. παιδιά υποφέρουν από παχυσαρκία, ενώ το 2030 αναμένεται να φτάσουν τα 250 εκατ.».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Πόσα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων- Τι γίνεται σε εκπρόθεσμη πληρωμή

Επίθεση με βιτριόλι: Το «μοιραίο» λάθος της Κακαράντζουλα - Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Κορονοϊός: Ολοταχώς για 5.000 κρούσματα ημερησίως – Εισηγούνται νέα μέτρα οι ειδικοί