ΕΛΛΑΔΑ

Από ζήλια τη γάζωσε με το πιστόλι

Από ζήλια τη γάζωσε με το πιστόλι

Το έγκλημα πάθους στα ΕΛΤΑ Πειραιά που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η εν ψυχρώ δολοφονία της 42χρονης Μαρίας, υπαλλήλου των ΕΛΤΑ στον Πειραιά.

Ο δράστης, ένας 35χρονος ταχυδρομικός διανομέας εισέβαλε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου, στη διασταύρωση των οδών Φίλωνος και Τσαμαδού και σκότωσε εν ψυχρώ την άτυχη γυναίκα πυροβολώντας τη με πέντε σφαίρες.

Οι αστυνομικές αρχές αποδίδουν τη στυγερή δολοφονία σε έγκλημα πάθους, ενώ υπάλληλοι των ΕΛΤΑ επισημαίνουν ότι η γυναίκα εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

Σχέση μίσους και πάθους

Θύτης και θύμα εργάζονταν μαζί στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου. Μάλιστα μέχρι πρόσφατα διατηρούσαν σχέση μεταξύ τους, η οποία όμως έληξε.

Η Μαρία μάλιστα είχε ζητήσει από τον Κώστα να μην την ξαναενοχλήσει. Εκείνος όμως επέμενε, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ζητήσει την απόσπασή της σε άλλο κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Τον τελευταίο καιρό η άτυχη Μαρία έδειχνε φοβισμένη και δήλωνε απροστάτευτη. Μάλιστα είχε απευθυνθεί στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια, ενώ είχε υποβάλλει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του θύτη, προσπαθώντας να τον κρατήσει μακριά από την ίδια, αλλά και από τα δύο της παιδιά. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τον ανιψιό της να μένει στο σπίτι της μέχρι αργά το βράδυ.

Ικανός για όλα ο δράστης

Ο ανιψιός της μιλώντας στους δημοσιογράφους, δήλωσε ότι μόλις δύο ημέρες πριν τη δολοφονία, το αυτοκίνητο της είχε καεί από αγνώστους, με τις υποψίες της οικογένειας να στρέφονται στον 35χρονο συνάδελφό της.

Όπως φαίνεται, ο ταχυδρομικός διανομέας δεν μπορούσε να αντέξει το χωρισμό με την 42χρονη υπάλληλο και ήταν αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα προκειμένου είτε να την ξανακερδίσει, είτε να μην την αφήσει να αγγίξει άλλον άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Κώστας Μ. ο οποίος επίσης είναι πατέρας δύο παιδιών, έδειχνε τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα ανήσυχος. Συνεχώς νευρικός και τις περισσότερες φορές βυθισμένος στις σκέψεις του.

Το άγριο φονικό

Οι τίτλοι τέλους της μοιραίας σχέσης έπεσαν το πρωί της Πέμπτης στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Πειραιά. Ήταν η πρώτη μέρα που η 30χρονη έπιανε δουλειά στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, μετά από τη μετάθεση που είχε ζητήσει από το Κερατσίνι, προκειμένου να μην έρχεται σε επαφή με τον πρώην εραστής της.

Ο Κώστας, θολωμένος από τη ζήλια και μη μπορώντας να αντέξει τη φυγή της Μαρίας, αποφάσισε να βάλει οριστικό τέλος σε αυτό το αρρωστημένο πάθος. Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί μπήκε στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ αναζητώντας την 42χρονη.

Σύμφωνα με μάρτυρες, ο δράστης άνοιγε μία μία τις πόρτες προκειμένου να εντοπίσει την ερωμένη του. Όταν τη βρήκε σήκωσε το όπλο, το έστρεψε εναντίον της και τη γάζωσε εν ψυχρό.

Όσοι άκουσαν τον πυροβολισμό «πάγωσαν». Ο 35χρονος συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και της άμεσης δράσης, την ώρα που έβγαινε από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ του Πειραιά.

Τραγικές φιγούρες της υπόθεσης πλέον, τα δύο παιδιά της Μαρίας 20 και 24 ετών.