ΕΛΛΑΔΑ

Ύποπτος φυγής ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ύποπτος φυγής ο Λ. Λαυρεντιάδης

Ύποπτος φυγοδικίας κρίθηκε ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που απαγόρευσε οριστικά την έξοδό του από τη χώρα.

Με βούλευμά του, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο επικύρωσε την διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης και για ακόμη πέντε συγκατηγορούμενούς του και συγκεκριμένα τους: Πέτρο Κυριακίδη (στενό συνεργάτη του επιχειρηματία), Τρύφωνα Κολλίντζα, Δημήτρη Σαραμαντή, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου και Αντώνη Αθανάσογλου (στελέχη της Proton Bank).

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι φυγής, ενώ στο βούλευμα γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην οικονομική επιφάνεια του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η οποία κρίθηκε ότι του παρέχει τη δυνατότητα διαφυγής στο εξωτερικό.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του δημοσίου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ) του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της απιστίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση.

Για την ίδια υπόθεση, κατηγορούνται συνολικά 28 άτομα, όμως τα σύνορα της χώρας έκλεισαν επίσημα μόνο για τους 6 από αυτούς.