ΕΛΛΑΔΑ

Μηνυτήρια αναφορά Μιχαηλίδου κατά παντός υπευθύνου για τον θάνατο του 25χρονου Πάρη σε κέντρο ΑμεΑ

Μήνυση Μιχαηλίδου θάνατος ΑμεΑ Θεσσαλονίκη
Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετέβη σήμερα στον Άρειο Πάγο
Intime News

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου Πάρη, φιλοξενούμενου Παραρτήματος Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, πρόκειται να καταθέσει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετέβη σήμερα στον Άρειο Πάγο, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την Αντιεισαγγελέα Ανηλίκων. Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου, με αφορμή τον θάνατο του 25χρονου φιλοξενούμενου του Παραρτήματος Αποθεραπείας Παιδιών με αναπηρία Θεσσαλονίκης, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που παραμένουν αδιευκρίνιστες. Η κυρία Μιχαηλίδου, με τη μηνυτήρια αναφορά της, ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν συντελέστηκαν και άλλες πράξεις κακοποίησης τόσο του 25χρονου όσο και άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Η Υφυπουργός, αμέσως μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, δήλωσε: «Μηδενική ανοχή σε κακοποιητικές συμπεριφορές. Πόσο μάλλον εις βάρος των πλέον ευάλωτων. Είμαι εδώ, στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο για να επαναλάβω την στράτευσή μου και την στράτευσή μας ως Κυβέρνησης στη μηδενική ανοχή απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης. Ως Πολιτεία, δεν μένουμε μόνο στην καταγγελία. Με τη θέσπιση του ν. 4837/2021, πριν 2 μήνες, προχωρήσαμε ήδη στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης ανηλίκων, ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία. Γι’ αυτό και θεσπίσαμε το λευκό Ποινικό Μητρώο ως απαραίτητη προϋπόθεση εργασίας για όλους όσοι φροντίζουν παιδιά και θεσμοθετήσαμε τον Υπεύθυνο Προστασίας σε κάθε δομή παιδικής φροντίδας. Παράλληλα, με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, προχωράμε στη σύσταση μεικτών κλιμακίων, που θα διενεργήσουν ελέγχους σε όλες τις δομές παιδιών, ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων σε όλη τη χώρα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Η γυναίκα-αράχνη που σκότωσε τον 6χρονο έλεγε στους αστυνομικούς οτι το παιδί αυτοκτόνησε!

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Ποια είναι η καλλονή αστυνομικός που κατηγορείται

Άγριες Μέλισσες Spoiler: Το Διαφάνι θα αιματοκυλιστεί – Ο Λάμπρος μπροστά στο μεγάλο δίλημμα