ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Γιώργου Τράγκα

Η ΕΣΗΕΑ για την απώλεια του Γιώργου Τράγκα

Γιώργος Τράγκας: Την οικογένεια του Γιώργου Τράγκα που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα συλλυπείται με ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών.

Ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης πέθανε σε ηλικία 72 ετών, μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοιό, νοσηλευόμενος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και σπούδασε σε ιδιωτική σχολή δημοσιογραφίας. Από μικρή ηλικία άρχισε να εργάζεται στην εφημερίδα «Μεσημβρινή», καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ το 1970 μπήκε στο μισθολόγιο της εφημερίδας «Βραδυνή», όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ως ρεπόρτερ, αρχικά στο αστυνομικό και εν συνεχεία στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Στη μακρά δημοσιογραφική του πορεία, που διήρκησε σχεδόν 50 χρόνια, εργάστηκε σε πολλά Μέσα Ενημέρωσης, σε εφημερίδες, σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 1977 έως το 1988. Διετέλεσε εκδότης των εφημερίδων «Χώρα» και «Ανεξαρτησία» καθώς και του περιοδικού «Crash», ενώ υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 10», από το 2003 έως το 2012. Από τις εκδοτικές του προσπάθειες στο χώρο των ημερήσιων φύλλων ήταν και η επανέκδοση της εφημερίδας «Βραδυνή».

Ως πολιτικός σχολιαστής συμμετείχε σε δελτία ειδήσεων διαφόρων τηλεοπτικών σταθμών, όπως του «Alter», του «Extra Channel», του «Action 24», του «Epsilon TV» κ.ά. Παρουσίαζε τις εκπομπές «Χωρίς Αναισθητικό» και «Viva» στον παλιό «ΣΚΑΙ», οι οποίες αργότερα μεταφέρθηκαν στο πρόγραμμα του «ANT1», καθώς και την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» στον νέο «ΣΚΑΙ», ο οποίος επαναλειτούργησε από τη συχνότητα του «SEVEN». Είχε, επίσης, εκπομπές και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο «ΒΕΡΓΙΝΑ TV» και στο νέο «EPSILON» Θεσσαλονίκης.

Διατηρούσε τις δικές του ραδιοφωνικές εκπομπές στους σταθμούς «ΣΚΑΙ», «Παραπολιτικά 90,1 FM», «Real FM», «Ελλάδα 94,3» και στη συνέχεια στο ιντερνετικό ραδιόφωνο «Crash Radio».

Τον Φεβρουάριο του 2021 ο Γιώργος Τράγκας ανακοίνωσε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», στο οποίο τέθηκε επικεφαλής.

Στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας, αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα. «Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα «ντύσει» στα λευκά Εύβοια και Αττική

Στενός συνεργάτης του Τράγκα κατηγορεί τον γιατρό του: «Δεν τιμά τον νεκρό, πρώην ασθενή του»

Επίδομα παιδιού - ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα θα πληρωθεί η 6η δόση - Δείτε την ημερομηνία