ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπεριφερειάρχης στο Newsbomb.gr: «Βράζουν» τα σχολεία στα Χανιά - Πρέπει να κλείσουν άμεσα

Αντιπεριφερειάρχης στο Newsbomb.gr: «Βράζουν» τα σχολεία στα Χανιά - Πρέπει να κλείσουν άμεσα
Τις τελευταίες τρεις μέρες στα σχολεία των Χανίων έχουν καταγραφεί 186 κρούσματα
INTIME

Συναγερμός στα σχολεία των Χανίων από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς - Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Καλογερής Νικόλαος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως αναμένεται να αποστείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας. 

Με τρομακτικό ρυθμό αυξάνονται οι νέες μολύνσεις κορονοϊού καθημερινά στα σχολεία των Χανίων. H «έκρηξη» κρουσμάτων κορoνοϊού έχει καταγράψει σοβαρό αντίκτυπο στα παιδιά. Η εικόνα αυτή προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς η αύξηση αναμένεται να αποτυπωθεί στα ημερήσια κρούσματα μετά τα Χριστούγεννα.

Για την ραγδαία αύξηση του κορονοϊού στα σχολεία του Νομού, μίλησε στο Newsbomb.gr, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Καλογερής Νικόλαος, «έχουμε πολύ μεγάλη διασπορά στα σχολεία της περιοχής. Σήμερα βρέθηκαν 70 νέα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Από την αρχή της χρονιάς έχουν κλείσει μόνο τρία τμήματα. Με το 50+1% δεν μπορούν να κλείσουν τα σχολεία. Αύριο θα στείλω επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στην οποία θα αναφέρω όλα τα παραπάνω. Πρέπει να κλείσει τις σχολικές μονάδες άμεσα. Τις τελευταίες τρεις μέρες στα σχολεία των Χανίων έχουν καταγραφεί 186 κρούσματα».

Μερίδα των επιστημόνων από την επιτροπή υποστηρίζει την επαναφορά της τηλεκπαίδευσης μετά τις γιορτές και εάν αυτή η άποψη επικρατήσει θα υπάρξει εισήγηση για κλειστά σχολεία και πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές.

Υπενθυμίζεται ότι για να κλείσει τμήμα σχολείου (βάσει πρωτοκόλλου) πρέπει να έχει προσβληθεί το 50+1% των μαθητών του τμήματος.

Μάλιστα οι μαθητές που έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα θεωρούνται στενές επαφές και βάσει πρωτοκόλλου οφείλουν να προχωρήσουν άμεσα στην διενέργεια δυο rapid test ένα μόλις εντοπιστεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα και σε ακόμα μετά από 7 μέρες. Παράλληλα τις μέρες ανάμεσα στα δυο rapid test οι μαθητές οφείλουν να διενεργούν self test προκειμένου να εντοπιστεί εάν υπάρχει κάποιο άλλο κρούσμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύτρας στο Newsbomb.gr: Ο Παναγιωτόπουλος αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου

Από σήμερα ξεκινάει η διάθεση των δωρεάν self test στους πολίτες - Πώς θα κάνουμε ρεβεγιόν

Σάκης Τανιμανίδης: Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο παρουσιαστής - Τι συνέβη

Κίνα: Ανακαλύφθηκε έμβρυο δεινοσαύρου μέσα σε αυγό 66 εκατομμυρίων ετών