ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος: Λάθος να λέμε ότι η όμικρον δεν δίνει βαριές νοσηλείες

Βασιλακόπουλος νοσηλείες Όμικρον
Τι είπε ο κ. Βασιλακόπουλος για τη μετάλλαξη Όμικρον.
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε τι ισχύει με τη νοσηρότητα της μετάλλαξης Όμικρον. 

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και τη νοσηρότητα που προκαλεί.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι «είναι λάθος να λέμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού δεν δίνει βαριές νοσηλείες». Μάλιστα, επισήμανε ότι η όποια πίεση προκληθεί από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται μόνο σε ανεμβολίαστους πολίτες και τόνισε ότι αυτοί πρέπει να είναι ο στόχος των όποιων περιοριστικών μέτρων προκειμένου και οι εκείνοι να προστατευτούν αλλά και να μην ξεπεράσει τα όριά του το ΕΣΥ.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας τάχθηκε υπέρ του να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown μόνο για μη εμβολιασμένους γιατί αυτοί είναι που κινδυνεύουν. «Βεβαίως ο καλύτερος τρόπος είναι να πειστούν ή να οδηγηθούν στο να εμβολιαστούν», τόνισε ο καθηγητής.

Για το γεγονός ότι το 70% των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στην Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο καθηγητής επεσήμανε ότι «είναι προφανές πως η Όμικρον θα φέρει και αύξηση των νοσηλειών αλλά και των θανάτων, αλλά ποιοι θα το προκαλέσουν αυτό; Οι ανεμβολίαστοι».

Ακόμη, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία με Όμικον είναι μη εμβολιασμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα - Τι θα ισχύσει για τα τεστ

Τι σημαίνει όταν το self test δείχνει μια αχνή γραμμή

Γαλλία: Συναγερμός από την εμφάνιση νέας μετάλλαξης από το Καμερούν - Τι ξέρουμε μέχρι τώρα