ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μοναχοί στο Άγιο Όρος παίρνουν αντιπαρασιτικά αλόγων για να προστατευτούν!

Κορονοϊός: Μοναχοί στο Άγιο Όρος παίρνουν αντιπαρασιτικά αλόγων για να προστατευτούν!

Απίστευτο περιστατικό στην Ιερά Μονή Φιλοθέου, με τους μοναχούς να παίρνουν ιβρεμεκτίνη ως προστατευτικό κατά του κορονοϊού!

Βράζει από κορονοϊό η Ιερά Μονή Φιλοθέου και την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες πως οι μοναχοί παίρνουν προληπτικά την ουσία «ιβερμεκτίνη», μέσω του φαρμακευτικού σκευάσματος Scaball, που όμως δεν ενδείκνυται για τον κορoνοϊό.

Η ουσία αυτή βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο θεωριών συνωμοσίας αντιεμβολιαστών, που θέλουν να αποτρέψουν τον εμβολιασμό. Ιδιαίτερα διακινείται πως είναι το....μυστικό όπλο κατά του κορονοϊού.

«Η "ιβερμεκτίνη" χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα. Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάποιοι την πρότειναν ως θεραπεία για τον κορωνοϊό, αλλά πολύ γρήγορα απαξιώθηκε ως φάρμακο και μάλιστα είναι πιθανόν να κάνει ζημιά σε όποιον την καταναλώνει, καθώς έχει σοβαρές παρενέργειες», δήλωσε στη Voria.gr, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η "ιβερμεκτίνη" είναι από τα φάρμακα που αγκάλισαν οι μη εμβολιασμένοι, αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όποιον το παίρνει πως όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο».

Πρόκειται για ένα κατά βάση κτηνιατρικό φάρμακο για το οποίο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβγαλε ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό, την οποία τιτλοφορούσε: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!».

Ο FDA ανέφερε πως η "ιβερμεκτίνη" είναι ουσία που αφορά κατά κύριο λόγο τη θεραπεία των ζώων, που έχουν προσβληθεί από παράσιτα. Για τον άνθρωπο έχει λάβει έγκριση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως για τις...ψείρες της κεφαλής και κάποια παράσιτα του στομάχου. Έκανε επίσης γνωστό πως η ουσία αυτή δεν δίνεται για την πρόληψη του κορονοϊού και σημειώνονταν πως η λήψη μεγάλων ποσοτήτων είναι επικίνδυνη.

Πηγή: voria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός τώρα: Χάος στην Αθηνών - Λαμίας! Ακινητοποιημένα οχήματα

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πού περιμένουμε το περισσότερο χιόνι στην Αττική – Πόσο θα ρίξει στο Σύνταγμα

Χιόνια Αθήνα: Χιονοκαταιγίδα σε πολλές περιοχές – Το στρώνει ακόμα και στο κέντρο (pics+vid)