ΕΛΛΑΔΑ

Die Welt: Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα

Die Welt: Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα

Στη δραματική μείωση του αριθμού των Γερμανών που επισκέπτονται την Ελλάδα αναφέρονται δύο γερμανικές εφημερίδες, όπως μετέδωσε η Deutsche Welle.

«Οι Γερμανοί τουρίστες αποφεύγουν την Ελλάδα» αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Die Welt, επικαλούμενη στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, που δείχνουν δραματική πτώση του τουρισμού.

«Απεργίες, επεισόδια και αρνητικά δημοσιεύματα οδήγησαν τους πρώτους δύο μήνες του έτους σε δραματική πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα» αναφέρει η Die Welt προσθέτοντας ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις κάνουν εκπτώσεις μέχρι και 30%, την ώρα που πολλοί ξενοδόχοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν τα ξενοδοχεία τους αργότερα.

«Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος»

Στη μείωση των τουριστών στη χώρα μας αναφέρεται και το Spiegel, σε δημοσίευμά του με τον τίτλο «Χώρα της κρίσης με πληγωμένο κύρος - Με εκπτώσεις η Ελλάδα προσπαθεί να προσελκύσει τουρίστες».

Σύμφωνα με το Spiegel, στον τουριστικό κλάδο έχει σημάνει συναγερμός, καθώς τα τουριστικά έσοδα μειώθηκαν κατά 50%. Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί είναι οι Γερμανοί, τους οποίους οι Έλληνες προσπαθούν να προσελκύσουν με χαμηλές τιμές.