ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Μεγάλος κίνδυνος! Κλείστε παράθυρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα

πυρκαγιά ασπρόπυργος
Τεράστια πυρκαγιά σε έκταση με πλαστικά στον Ασπρόπυργο
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά Ασπρόπυργος: Εικόνες Αποκάλυψης στον Ασπρόπυργο μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών.

Βίντεο και φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (06/06) και εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, η φωτιά δεν ήταν δυνατόν να «μαζευτεί» και μέσα σε λίγη ώρα επεκτάθηκε σχεδόν σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Το καμένο πλαστικό έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, με τους μαύρους καπνούς να τυλίγουν όλη την περιοχή του Ασπροπύργου. Μάλιστα, σε ορισμένα σημεία έπεφταν και μαύρες στάχτες στις αυλές των σπιτιών και στα μπαλκόνια.

Άμεσα η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα έκτακτης ανάγκης μέσω του 112, ζητώντας από τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στην περιοχή και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα ώστε να μην εισπνέουν τις τοξικές αναθυμιάσεις.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

Το Newsbomb.gr και ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην κόλαση φωτιάς του Ασπροπύργου, δίνοντας εικόνες και βίντεο από το φλεγόμενο εργοστάσιο. Οι εικόνες είναι πραγματικά… Αποκάλυψης:

Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται πλαστικά σε αύλειο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, στη θέση Δύο Πεύκα. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα με τη συνδρομή υδροφόρων των Δήμων. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση καθώς καίγονται πλαστικά, ενώ όπως εκτιμάται δεν πρόκειται να σβήσει τις επόμενες ώρες.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας

Έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Δείτε τις σχετικές ανάρτησεις στον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter:

Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία αν δεν βελτιωθεί η εικόνα της πυρκαγιάς

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ανέφερε πως αν δεν έχει σβήσει η φωτιά ή είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα δεν θα λειτουργήσουν το πρωί τα σχολεία της περιοχής.

Σχετικές ειδήσεις