ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας
Η φωτιά καίει στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου.
twitter

Φωτιά Ασπρόπυργος: Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών - Φόβοι για επέκταση στη βιομηχανική ζώνη

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, η ΕΛΑΣ έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης λίγη ώρα μετά η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έκλυση επικίνδυνων καπνών από το συμβάν στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο με τα πλαστικά, σε ακτίνα 4km από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καίγονται πλαστικά σε αύλειο χώρο του εργοστασίου επί της οδού Αγίας Σοφίας, στη θέση Δύο Πεύκα. Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα με τη συνδρομή υδροφόρων των Δήμων. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί. Προς το παρόν η πυρκαγιά καίει στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου, δεν αποκλείεται να μπει στο εσωτερικό του εργοστασίου. Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.