ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ "112" ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Ολονύχτια μάχη στο εργοστάσιο με τα πλαστικά - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

πυρκαγιά ασπρόπυργος
Τεράστια πυρκαγιά σε έκταση με πλαστικά στον Ασπρόπυργο
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά Ασπρόπυργος: Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας - Στις 23:00 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους διαμένουν στην περιοχή με προειδοποίηση για καπνούς.

Βίντεο και φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Μαίνεται η φωτιά σε προαύλιο επαγγελματικού χώρου με πλαστικά στον Ασπρόπυργο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης λίγη ώρα μετά η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έκλυση επικίνδυνων καπνών από το συμβάν στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο με τα πλαστικά, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά είναι σε μεγάλη έκταση καθώς καίγονται πλαστικά, γεγονός που τους ανησυχεί. Προς το παρόν η πυρκαγιά καίει στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου, ενώ οι φλόγες έχουν μπει και στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές για ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, καθιστώντας τον κίνδυνο επέκτασης της πυρκαγιάς μεγαλύτερο, λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Η αρχική ανάρτηση για τη φωτιά, από τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter:

Μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για τους καπνούς.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις