ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Εικόνα απόλυτης καταστροφής μετά την «κόλαση» φωτιάς στο εργοστάσιο πλαστικών

πυρκαγιά ασπρόπυργος
Φωτιά Ασπρόπυργος: Τεράστια η καταστροφή στο εργοστάσιο με τα πλαστικά στον Ασπρόπυργο
Νίκος Χριστοφάκης

Φωτιά Ασπρόπυργος: Τεράστια η καταστροφή στο εργοστάσιο με τα πλαστικά στον Ασπρόπυργο

Βίντεο και φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Απόλυτη είναι η καταστροφή στους χώρους του εργοστασίου με τα πλαστικά από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη για να καταφέρουν το πρωί της Τρίτης να θέσουν σε ύφεση την πυρκαγιά η οποία προκάλεσε και τοξικό νέφος με αποτέλεσμα να κριθεί απαραίτητη η αποστολή μηνύματος μέσω 112 προκειμένου οι κάτοικοι της περιοχής να λάβουν μέτρα προστασίας.

Ο φακός του Newsbomb.gr και του Νίκου Χριστοφάκη αποτυπώνει τις τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν στην επιχείρηση με τα πλαστικά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε υπαίθριο χώρο με τους ιδιοκτήτες της να υποστηρίζουν ότι ξεκίνησε από κεραυνό, εκδοχή που εξετάζεται, μαζί με άλλες, από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Όσον αφορά, δε, το τοξικό νέφος οι πρώτες πρωινές μετρήσεις κρίθηκαν ότι δεν ήταν ανησυχητικές για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή και γι’ αυτό δόθηκε και το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα σχολεία και τα εξεταστικά κέντρα στον Ασπρόπυργο.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν στο Newsbomb.gr ότι αυτό που έζησαν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ήταν «μια κόλαση» επαινόντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την παρέμβασή τους.

Δείτε την καταστροφή από τη φωτιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

«Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι το βράδυ, η φωτιά έχει περιοριστεί σε αποθήκες και δεν έχει επηρεάσει τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχει κάψει περισσότερες από τρεις αποθήκες» δήλωνε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιά η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έκλυση επικίνδυνων καπνών από το συμβάν στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο με τα πλαστικά, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο.

Στην περιοχή του εργοστασίου με τα πλαστικά παραμένουν30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ για να σβήσουν και τις τελευταίες εστιές φωτιάς.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έκαιγε στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου.

Η κατάσταση για αρκετές ώρες ήταν επικίνδυνη λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς και επειδη ότι η φωτιά είχε εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Η αρχική ανάρτηση για τη φωτιά, από τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter:

Μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για τους καπνούς.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.