ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ - ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Ανησυχία για το τοξικό νέφος από τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα πλαστικά

πυρκαγιά ασπρόπυργος
Φωτιά Ασπρόπυργος: Συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο με τα πλαστικά
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Φωτιά Ασπρόπυργος: Συνεχίζουν οι πυροσβέστες τη μάχη με τις φλόγες στο εργοστάσιο με τα πλαστικά

Βίντεο και φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Το τοξικό νέφος που συνεχίζει να εκλύεται από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε εργοστάσιο με πλαστικά στον Ασπρόπυργο αποτελεί το πρωί της Τρίτης τη μεγαλύτερη ανησυχία των αρχών καθώς η κατάσταση από την πυρκαγιά εκτιμάται ότι είναι πλέον καλύτερη μολονότι δεν έχει σβήσει.

«Η εικόνα είναι πολύ καλύτερη από ό,τι το βράδυ, η φωτιά έχει περιοριστεί σε αποθήκες και δεν έχει επηρεάσει τη μονάδα παραγωγής του εργοστασίου, έχει κάψει περισσότερες από τρεις αποθήκες» δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εικόνα που του μετέφεραν οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης είναι ότι η φωτιά προκλήθηκε από κεραυνό που έπεσε στην περιοχή.

Τα σχολεία στην περιοχή, πάντως, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιά η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα για έκλυση επικίνδυνων καπνών από το συμβάν στον Ασπρόπυργο στο εργοστάσιο με τα πλαστικά, σε ακτίνα 4 χλμ. από το σημείο.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς και αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει στα 3-4 στρέμματα του υπαίθριου χώρου, ενώ οι φλόγες έχουν μπει και στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου.

Η κατάσταση πάντως παραμένει επικίνδυνη λόγω των εύφλεκτων υλικών καθώς κι ότι η φωτιά έχει εκδηλωθεί σε βιομηχανική περιοχή.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έχει γίνει διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Σοφίας από το ύψος της Λεωφόρου ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς την Αττική Οδό.

Η αρχική ανάρτηση για τη φωτιά, από τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter:

Μήνυμα από το 112

Λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ εστάλη μήνυμα από το 112 με προειδοποίηση για τους καπνούς.

Το μήνυμα εστάλη σε κατοίκους της γύρω περιοχής, αλλά ακόμη στο Φάληρο και στη Γλυφάδα.

«Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε αποθήκη στην περιοχή Ασπρόπυργου Αττικής. Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις. Παραμείνετε σε κλειστούς χώρους λόγω έκλυσης επικίνδυνων καπνών», αναφέρει.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, τα σχολεία στην περιοχή θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σχετικές ειδήσεις