ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλοκατηγορούνται για τον 42χρονο στη Ραφήνα – «Ο φίλος μου τον σκότωσε, όχι εγώ»

Αλληλοκατηγορούνται για τον 42χρονο στη Ραφήνα – «Ο φίλος μου τον σκότωσε, όχι εγώ»

Ο ένας στον άλλον φέρονται να τα ρίχνουν οι δύο 24χρονοι που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 42χρονου Δημήτρη, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στη Ραφήνα.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες υποστήριξε στις Αρχές ότι ο φίλος του ήταν αυτός που χτύπησε με μπουνιά τον 42χρονο και στη συνέχεια τον έσπρωξε, καθώς εκείνος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

«Τότε με είδε ο φίλος μου, ο άλλος ο κατηγορούμενος, και ήρθε προς το μέρος μου να με απεγκλωβίσει, ρίχνοντας στον 42χρονο μια μπουνιά και σπρώχνοντάς τον, γιατί εγώ ήμουν στο έδαφος. Κατάφερα τελικά να τον σπρώξω με το πόδι μου και τον έριξα κάτω.

Ο φίλος μου με σήκωσε από το έδαφος και εν τω μεταξύ, οι άλλοι δύο φίλοι μου επέστρεψαν και πήγαν προς το μέρος του θύματος για να τον βοηθήσουν. Το θύμα ανάσαινε και δεν είχε αίματα. Τα χτυπήματα που ανταλλάξαμε δεν ήταν τόσο σοβαρά».

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα φέρονται να έχουν υποστηρίξει και οι δύο δράστες στις Αρχές, το θύμα ήταν αυτός που τους προκάλεσε αρχικά, ξεκινώντας τον πρώτο καβγά μέσα στο μπαρ.

«Εκείνη την στιγμή ο φίλος μου τον ρώτησε εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και τότε ο 42χρονος άρχισε να τον σπρώχνει και έπειτα έπιασε τον φίλο μου από το λαιμό. Τότε τον έσπρωξα κι εγώ για να τους χωρίσω και να ηρεμήσουν. Κατόπιν ήρθε ο υπεύθυνος του καταστήματος και ο μπάρμαν και προσπάθησαν να τους χωρίσουν. Έμενα και τον φίλο μου που τον έπιασε από το λαιμό ο 42χρονος, μας έβγαλαν έξω από το μαγαζί».

Αν και αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει ότι οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από το μπαρ, περιμένοντας τον 42χρονο να βγει έξω για να συνεχίσουν τον καυγά που ξεκίνησε μέσα στο μαγαζί και έχει καταγραφεί από τo κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, ο 24χρονος κατηγορούμενος έδωσε μια άλλη διάσταση των γεγονότων, λέγοντας ότι το θύμα του επιτέθηκε πρώτο και στον δεύτερο καβγά έξω από το μαγαζί.

«Ύστερα από λίγο ξαναγυρίσαμε στο μαγαζί και εγώ μπήκα μέσα γιατί είχα ξεχάσει τα τσιγάρα μου. Δύο από τους φίλους μου πήγαν να πάρουν ταξί, ενώ οι άλλοι τέσσερις με περίμεναν έξω από το μπαρ. Καθώς έβγαινα από το μπαρ, το θύμα με ένα φίλο του με άσπρο πουκάμισο και με έναν άλλον με σκούρα ρούχα με πλησίασαν. Το θύμα με έπιασε από το λαιμό και με έσπρωξε. Ύστερα με χτύπησε με γροθιά στο μέτωπο κι εγώ ανταπέδωσα ρίχνοντας του μπουνιά στο σαγόνι για να αμυνθώ».

Φίλοι και συγγενείς του 42χρονου είναι εξοργισμένοι με την υπερασπιστική γραμμή των δραστών, ενώ όπως αναφέρουν το θύμα ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος που δε δημιουργούσε προβλήματα.

Η μητέρα του 42χρονου ζητάει δικαίωση για το παιδί της, που βγήκε για μια βόλτα με το ξάδερφό του και δεν ξαναγύρισε.

«Το παιδί μου είναι στον χαμό, αυτοί θα είναι έξω σε λίγα χρόνια».

Την Παρασκευή το πρωί οι δύο δράστες θα απολογηθούν στον ανακριτή.

Δείτε το βίντεο του Mega: