ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοίός: 60.000 κρούσματα σε παιδιά μέσα στον Ιούλιο βλέπουν οι παιδίατροι

Παιδιά - κορονοϊός
Τα παιδιά περνάνε τον κορονοϊό με ελαφριά συμπτώματα, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι κάνουν υψηλό πυρετό με την τωρινή μετάλλαξη
Intime News

«Υπολογίζουμε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε περίπου 60.000 κρούσματα στα παιδιά, τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο», ανέφερε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης

«Καμπανάκι κινδύνου» για χιλιάδες κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά μέσα στον Ιούλιο, έκρουσε ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη τα κρούσματα σε παιδιά είναι πάρα πολλά και αυτά που δηλώνονται είναι ελάχιστα. «Η εικόνα των περιστατικών που έχουμε δεν είναι η πραγματική. Υπολογίζουμε ότι μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε περίπου 60.000 κρούσματα στα παιδιά, τρεις φορές περισσότερο σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο που ήμασταν στην καρδιά του κορονοϊού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαζάνης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα παιδιά περνάνε τον κορονοϊό με ελαφριά συμπτώματα, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι κάνουν υψηλό πυρετό σε σχέση με την προηγούμενη φάση που πολλά παιδιά το νοσούσαν χωρίς συμπτώματα.

«Οι ηλικίες που χτυπάει τώρα η παραλλαγή Όμικρον είναι από 0 ημερών έως 4-5 ετών και εφήβους 14-16 ετών. Επειδή τα μικρά παιδιά όμως δεν είμαι εμβολιασμένα είναι και πιο ευάλωτα» ανέφερε ακόμα ο κ. Μαζάνης.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ των παιδιών από 6 μηνών έως 5 ετών από την προηγούμενη εβδομάδα. «Η δόση είναι το ένα τρίτο της δόσης που κάνουμε στα παιδιά 5-12 και περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχει δοθεί και η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς και στην Ευρώπη» τόνισε.