ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Άκαρπες για τέταρτη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα

Χαλκιδική: Έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα
Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του

Χαλκιδική:Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο

Για τέταρτο 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τα Σκόπια, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Οι συνθήκες στην περιοχή των ερευνών είναι ευνοϊκότερες σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Στην Χαλκιδική βρίσκεται και η οικογένεια του 28χρονου που αγνοείται. Οι δύο φίλοι του αγνοούμενου κατάφεραν και σώθηκαν, και είναι καλά στην υγεία τους. Πρώτος σώθηκε ο 25χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από σέρφερ λίγη ώρα αφότου παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Το μεσημέρι της Κυριακής κι έπειτα από 19 ώρες αναζητήσεων και αγωνίας, βρέθηκε κι ο 30χρονος Ιβάν. Εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο. Ο ίδιος φέρεται να πάλευε όλες αυτές τις ώρες με τα κύματα, ενώ σωτήρια φαίνεται να ήταν μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Τέλος, εξιτήριο αναμένεται να λάβει σήμερα ο 30χρονος Ιβάν, εφόσον βέβαια το αποφασίσουν οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα του και το σπίτι του, όπως μεταδίδει το makthes.