ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη

Φωτιά στην Πεντέλη: Εντολή για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη
Η φωτιά απειλεί σπίτια στην Πεντέλη
Newsbomb.gr / Αλέξανδρος Γαστεράτος

Ανεξέλεγκτο είναι το πύρινο μέτωπο στη Πεντέλη.

Μήνυμα από το 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 18:45 για εκκένωση από Ντράφι προς Παλλήνη.

Μήνυμα 112

Το μήνυμα που εστάλη στους πολίτες από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα λίγο μετά τις 17:00, βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Η κατάσταση δείχνει αρκετά σοβαρή.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής ο οποίος ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, 22 οχήματα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 ελικόπτερο είναι του ελληνικού στρατού. Συνδρομή παρέχει μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρες ΟΤΑ».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου αγγίζουν μέχρι και τα 8 μποφόρ. Οι Air Tractors δεν μπορούν να επιχειρήσουν και αποχωρούν.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να σηκωθούν 2 Canadair από Ελευσίνα και 2 Canadair από Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουν να επιχειρούν σε αυτές τις συνθήκες τα ελικόπτερα και ενισχύονται με άλλες εναέριες δυνάμεις από τη περιφέρεια.

Σχετικές ειδήσεις