ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Στυλιανίδης: Θα φέρουμε εις πέρας το χρέος μας στο δάσος της Δαδιάς

Χρήστος Στυλιανίδης
Στη Δαδιά ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας
InTime / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτιά: Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Στυλιανίδης, προχώρησε σε δηλώσεις από τη Δαδιά του Έβρου όπου βρίσκεται από το πρωί της Κυριακής.

«Για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο, το μεγάλο πάρκο. Το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον. Ήρθαμε με τον κ. Αμυρά για να συντονίσουμε τις προσπάθειες. Έγινε μια πρώτη συνάντηση με τους φορείς, συμμετείχαν όλοι Περιφερειάρχης, βουλευτές, ο δήμαρχος. Προσπαθούμε να συντονίσουμε για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί», είπε αρχικά ο κ. Στυλιανίδης.

«Έχει δημιουργηθεί επιχειρησιακή ομάδα, στην οποία συμμετέχουν οι επιτελείς που ήρθαν από την Αθήνα μαζί με τους ανθρώπους που δρουν επί του πεδίου και άλλους που γνωρίζουν την περιοχή για να πάρουμε τα πιο αποτελεσματικά μέτρα», πρόσθεσε.

«Πάρθηκαν αποφάσεις, τώρα φεύγουμε όλοι μαζί και πάμε στο μέτωπο να δούμε πως θα κάνουμε νέες αντιπυρικές ζώνες, να γίνουν νέες εγκαταστάσεις από τους πυροσβέστες και να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Ευχαριστούμε πολύ όσους συντρέχουν, η Ελλάδα έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Δαδιά. Θα φέρουμε εις πέρας το χρέος μας», ανέφερε κλείνοντας τις δηλώσεις του.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ανέφερε πως «Το δασικό σύστημα της Δαδιάς είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για την Ευρώπη. Έχουμε δώσει όλο μας το βάρος να σταματήσουμε τη φωτιά και να μην επεκταθεί στον πυρήνα του εθνικού μας πάρκου».

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Έχουμε οργανώσει σταθμό πρώτων βοηθειών και για την άγρια πανίδα. Ήδη σχεδιάζουμε την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος. Έχουμε μπροστά μας δρόμο, θέλω να τονίσω τη συνεργασία με την περιφέρεια, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες έτσι ώστε να διαφυλάξουμε ως «κόρη οφθαλμού», όπως του αξίζει, το δάσος της Δαδιάς».