ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από Τετάρτη 17/08 - Οι περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας από Τετάρτη 17/08 -  Οι περιοχές με αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
Ο καιρός την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022. Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς
INTIME

Καιρός: Αυξημένη θερμοκρασία από αύριο σε όλη τη χώρα. Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος για φωτιά την Τετάρτη 17 Αυγούστου;

Την Τετάρτη 17 Αυγούστου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες σε ορεινά κυρίως τμήματα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 33 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36-37, στην Ήπειρο από 20 έως 34 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 19 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 21 έως 34 βαθμούς, ενώ τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Βόρειες Κυκλάδες και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά στην Κρήτη 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια και ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Τετάρτη 17 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αύριο Τετάρτη 17 Αυγούστου, προβλέπεται μέσος και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 2 και 3 αντίστοιχα), σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - κατηγορίας 3 αναμένεται στις εξής περιοχές:

  • Δωδεκάνησα
  • Κρήτη: Χανιά και Λασίθι
  • Μεσσηνία
  • Λακωνία
  • Κύθηρα
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη 17/8
Υψηλός κίνδυνος 3 σε:
-Δωδεκάνησα
-Χανιά & Λασίθι
-περιοχές σε Μεσσηνία, Λακωνία & Κύθηραcivilprotection.gr