ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεαρός κάνει παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Νεαρός κάνει παρκούρ πάνω σε αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το ΑΠΘ
Νεαρός πηδάει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, στα επεισόδια, με άνεση που θα ζήλευε κάθε αθλητής του παρκούρ.
Intime News / Φωτογραφία αρχείου

Πάνω σε «ουρανούς» οχημάτων αποφάσισε να κάνει παρκούρ ένας κουκουλοφόρος κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων έξω από το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκλονίζει το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και απεικονίζει ένα νεαρό να πηδάει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο, την ώρα που επικρατεί ένταση έξω από το ΑΠΘ.

Στο βίντεο φαίνονται οι άντρες των ΜΑΤ που προχωρούν ενώ τα άτομα που βρίσκονται μπροστά απομακρύνονται από το σημείο. Ο κουκουλοφόρος πηδούσε από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο με άνεση που θα ζήλευε κάθε αθλητής του παρκούρ. Άγνωστο παραμένει αν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων εντόπισαν ζημιές στους «ουρανούς» τον οχημάτων τους.

Τα επεισόδια έγιναν τη νύχτα της Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από ένταση που σημειώθηκε εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου από νωρίς το βράδυ διεξαγόταν μουσική συναυλία στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής.

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας του καλλιτέχνη Θανάση Παπακωνσταντίνου. Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ομάδα κουκουλοφόρων κινήθηκε προς τη Σχολή Γεωπονίας εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Οι αστυνομικοί τούς απώθησαν, αλλά οι κουκουλοφόροι ανασυντάχτηκαν και κινήθηκαν εκ νέου εναντίον των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

Η συναυλία, στο μεταξύ, διακόπηκε και οι συμμετέχοντες σ’ αυτή (μερικές χιλιάδες σύμφωνα με τους διοργανωτές) αποχώρησαν κινούμενοι προς την οδό Εγνατία. Ακολούθησε συγκέντρωση εκατοντάδων ατόμων στην πλατεία Καμάρας, απ’ όπου ξεκίνησε πορεία προς τα Πανεπιστήμια.

Στο ύψος της Πύλης Εμπορευμάτων της ΔΕΘ ξέσπασαν νέα επεισόδια. ‘Αγνωστοι έστησαν οδοφράγματα, εκτοξεύοντας μπουκάλια, πέτρες και βόμβα μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν εκ νέου με χημικά και κρότου λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και ο «Αίαντας», το μηχάνημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τις 2 τα ξημερώματα. Πυροσβεστικά οχήματα κλήθηκαν να σβήσουν φωτιές σε κάδους απορριμάτων τους οποίους πυρπόλησαν άγνωστοι που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Δεν έγινε χρήση χημικών στον χώρο της μουσικής συναυλίας στο ΑΠΘ ούτε κινήθηκαν δυνάμεις της εναντίον των ατόμων που την παρακολουθούσαν, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια που έγιναν τη νύχτα στο πανεπιστημιακό κάμπους και εν συνεχεία, στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά για τα επεισόδια έγιναν τέσσερις προσαγωγές, ενώ συνελήφθη ένας 27χρονος. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία δεν έχει φοιτητική ιδιότητα.

Σχετικές ειδήσεις

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια εντός του ΑΠΘ

Θεσσαλονίκης: Δεν είναι φοιτητής ο πρωταγωνιστής των επεισοδίων στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Εκτεταμένα επεισόδια εντός του ΑΠΘ