ΕΛΛΑΔΑ

Λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου από πολίτες κάθε ηλικίας

Λουλούδια στο μνημείο του Πολυτεχνείου από πολίτες κάθε ηλικίας

Πολίτες κάθε ηλικίας προσέρχονται στον χώρο του Πολυτεχνείου, με αφορμή την 49η επέτειο της εξέγερσης

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πλήθος κόσμου καταφθάνει στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου. Η χτυπημένη από τα τανκς πόρτα και το μνημείο των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους καλύπτονται ήδη από γαρίφαλα και στεφάνια.

Ιδιαίτερο χρώμα φέτος δίνει η μεγάλη παρουσία οικογενειών με μικρά παιδιά, που αφήνουν ένα λουλούδι, μια ζωγραφιά, ακόμα και πολύχρωμα πανό στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Από νωρίς το πρωί, οικογένειες με παιδιά, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων, συλλόγων και της πανεπιστημιακής κοινότητας προσέρχονται στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους φοιτητές που εξεγέρθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου 1973. Οι πόρτες του Πολυτεχνείου θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 13:00.

Ο εορτασμός της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα κορυφωθεί με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Δείτε στην gallery του Newsbomb.gr που ακολουθεί διάφορα στιγμιότυπα:

Δείτε επίσης τα βίντεο:

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 5.500 αστυνομικών εφαρμόζονται τα δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τα οποία είναι αντίστοιχα με αυτά, πριν από την πανδημία, το 2019, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και με διμοιρίες από την περιφέρεια, ενώ ένα «δίχτυ ασφαλείας» έχει απλωθεί πάνω από την Αθήνα.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται από την ΕΛΑΣ στη φύλαξη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, πρεσβειών και κυβερνητικών κτιρίων. Παράλληλα, αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται σε καίρια σημεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, ενώ πραγματοποιούνται προληπτικοί έλεγχοι.

Από αέρος, drones και ελικόπτερο θα δίνουν κατά τη διάρκεια της πορείας, συνεχώς, εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, ενώ θα παρακολουθούνται και ταράτσες πολυκατοικιών, ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων, από όπου προηγούμενες φορές ορισμένα άτομα πετούσαν διάφορα αντικείμενα με στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις. Εξονυχιστικοί έλεγχοι θα γίνονται και σε σημεία όπου θα υπάρχουν ενδείξεις ή πληροφορίες ότι κάποιοι μπορεί να έχουν κρύψει «πολεμοφόδια».

Τέλος, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού της ΕΛΑΣ, οι «αύρες», θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμες να επέμβουν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Δείτε το video στο κανάλι μας στο YouTube και κάντε εγγραφή για συνεχή ενημέρωση

Διαβάστε επίσης:

Επέτειος Πολυτεχνείου: Το μήνυμα του Νίκου Δένδια - «Ημέρα τιμής»

Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Οι τρεις ημέρες της εξέγερσης σε τρία «κλικ» του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα