ΕΛΛΑΔΑ

Βουνά τα σκουπίδια έξω από τους κάδους στη Θεσσαλονίκη

Βουνά τα σκουπίδια έξω από τους κάδους στη Θεσσαλονίκη
thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Λόφους έχουν αρχίσει να σχηματίζουν τα σκουπίδια στον δήμο Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της αποχής των εργαζομένων από την καθαριότητα. Σύμφωνα με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή.

Από την περασμένη Κυριακή, οπότε και ξεκίνησε η αποχή των υπαλλήλων στην καθαριότητα, έως και σήμερα στους δρόμους της πόλης υπολογίζεται πως έχουν συσσωρευτεί περίπου 1200 - 1400 τόνοι απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστα Ιακώβου, σήμερα το πρωί βγήκαν για αποκομιδή τα 16 από τα 32 απορριμματοφόρα. «Θέλει χρόνο για να συγκεντρωθούν τα σκουπίδια σε μία πόλη που έμεινε χωρίς αποκομιδή για τρεις μέρες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Και χθες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους βγήκαν περίπου 20 απορριμματοφόρα, προκειμένου να αδειάσουν τους υπόγειους κάδους και να μαζέψουν τα σκουπίδια από τα νοσοκομεία και τις λαϊκές αγορές.

Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Δήμος Θεσσαλονίκης

«Θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με την αποχή των εργαζομένων στην καθαριότητα. Κάτι το οποίο επανέλαβε και σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Θεσσαλονίκη» κάνοντας μάλιστα λόγο για στοχοποίησή του ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν πως είναι πιθανό ακόμη και εντός της ημέρας ο Δήμος Θεσσαλονίκης να κινηθεί νομικά εναντίον των εργαζομένων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο κ. Ζέρβας «από ένα σύνολο 2.300 μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, 124 ψήφισαν και αποφάσισαν να αφήσουν για μία εβδομάδα τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας χωρίς αποκομιδή απορριμμάτων. Αποφάσισαν τη συνέχιση της αποχής, παραμένοντας μάλιστα αμειβόμενοι, από το έργο της Καθαριότητας μέχρι την Παρασκευή 2/12/2022».

Με πληροφορίες από thestival.gr, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο - Επί τόπου τα ΤΕΕΜ

Κιβωτός του Κόσμου: Διατάχθηκε έλεγχος στο πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

ΕΦΚΑ: 7 στους 10 πολίτες βλέπουν θετικά τις συντάξεις fast track