ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό 14χρονου

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό 14χρονου
Ο πατέρας Αντώνιος περνά στην αντεπίθεση για την «Κιβωτό του Κόσμου»
Intime News

Σύμφωνα με πρώην εργαζόμενο, παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί δίνουν προσπάθεια για να μιλήσει το παιδί για την «Κιβωτό του Κόσμου» και τον ξυλοδαρμό του. 

Την ώρα που ο κλοιός της εισαγγελικής έρευνας σφίγγει για την «Κιβωτό του Κόσμου», ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα επιχειρούν να περάσουν στην αντεπίθεση μέσω του δικηγόρου τους, βάλλοντας κατά της Εκκλησίας και της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα μία νέα πληροφορία για τα όσα συνέβαιναν στις δομές της ΜΚΟ έρχεται στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στη δομή του Βόλου υποστήριξε ότι ένας 14χρονος ξυλοκοπήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τέσσερις παιδαγωγούς, ενώ όταν τον Ιούλιο του 2022, το παιδί απομακρύνθηκε από τη δομή, ξυλοκοπήθηκε για δεύτερη φορά και επεστράφη πίσω.

Όπως σημείωσε ο πρώην εργαζόμενος, παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί καταβάλλουν προσπάθειες, τις τελευταίες ώρες, να «ανοιχτεί» το παιδί, ώστε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τη δράση των παιδαγωγών, για να κληθούν, οι τελευταίοι, να δώσουν τις εξηγήσεις τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Λάβρος» ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου

Το Σάββατο, την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου σχολίασε ο δικηγόρος του επικεφαλής της ΜΚΟ, Θρασύβουλος Κονταξής ο οποίος απαίτησε την άμεση επέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

«Ελπίζω ο κύριος Ιερώνυμος, η κυρία Μαρτινου και η κυρία Μιχαηλίδου να κοιμήθηκαν καλά στα πολυτελή διαμερίσματά τους», συμπλήρωσε ο δικηγόρος και εξήγησε ότι ο πατήρ Αντώνιος που έμενε στην Κιβωτό του Κόσμου, δεν έχει που αλλού να μείνει με την οικογένειά του.

Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι δεν υπήρχε προειδοποίηση ή επίσημη ενημέρωση για να αφήσει το χώρο που έμενε ο πατήρ Αντώνιος με την οικογένειά του. Είπε ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δεν μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κ. Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατήρ Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

Κιβωτός του Κόσμου: Ελέγχονται οι αναδοχές 24 παιδιών

Πάντως, ανοίγουν ξανά οι υποθέσεις αναδοχής των παιδιών της «Κιβωτού του Κόσμου» ώστε να εντοπιστούν τα παιδιά και να διαπιστωθούν αν και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του. Εάν δηλαδή επρόκειτο για τις προβλεπόμενες διαδικασίες ή για εικονικές.

Κύριο μέλημα των μελών της νέας διοίκησης είναι να διερευνηθεί αν τα παιδιά της Κιβωτού όντως δόθηκαν σε πραγματικούς ανάδοχους γονείς. Κι αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παιδιά δόθηκαν σε άτομα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να συνεχίζουν να διαβιούν σε δομές της οργάνωσης.

Τα επίσημα στοιχεία που καταγράφονται από την εφαρμογή της πλατφόρμας anynet, από το 2020 μέχρι και σήμερα, δείχνουν την Κιβωτό να έχει εγκρίνει 24 αναδοχές παιδιών. Πριν από το 2020 δεν έχουμε καταγραφή των αναδόχων, αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας στη Real News. «Το νεό νομοθετικό πλαίσιο και η πίεση που ασκήθηκε στις δομές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα αναζητηθούν, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες αναδοχής θα επεκταθεί και σε άλλες δομές» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Βαπτίζονταν ήδη βαπτισμένα παιδιά

Εκτός από τις παράνομες πρακτικές, σε διάφορα θέματα, σε δηλώσεις του προ εβδομάδας, ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Κιβωτός να προχωρούσε σε βαπτίσεις ήδη βαπτισμένων παιδιών για να να μπορεί να προχωρήσει σε παράνομες υιοθεσίες. Και αυτό... για τον λόγο ότι από το 2018 και μετά λόγω του νόμου περί υιοθεσιών, ήταν πολύ δύσκολο να δοθούν παιδιά προς υιοθεσία καθώς βρίσκονταν σε μητρώο.

Σχετικές ειδήσεις

Κιβωτός του Κόσμου: Νοίκιασαν σπίτι πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Κιβωτός: Νέα καταγγελία για ξυλοδαρμό από παιδαγωγούς στον Βόλο

Κιβωτός του Κόσμου: «Αντάρτικο» από τη διαχείριση της σελίδας στο FB