ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Θεσσαλονίκη: Λαμπερή φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου
INTIME

Θεσσαλονίκη: Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε εν μέσω ενός εντυπωσιακού show πυροτεχνημάτων διάρκειας 5 λεπτών.

Έλαμψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης απόψε σε μία λαμπερή τελετή με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να δίνει το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε εν μέσω ενός εντυπωσιακού show πυροτεχνημάτων διάρκειας 5 λεπτών.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σημείωσε πως φέτος «ας έχουν όλοι άνθρωποι στην καρδιά τους υγεία, φως και αλληλεγγύη» και στη συνέχεια ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Αμέσως μετά πάτησε το κουμπί για να φωτιστούν το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας Αριστοτέλους ύψους 18 μέτρων αλλά και συνολικά ο διάκοσμος που μεταφέρει τη γιορτινή ατμόσφαιρα στην πόλη φέτος τα Χριστούγεννα.

Στην κεντρική σκηνή, μαζί με τον κ. Ζέρβα βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης αλλά και εταιρειών που αποτέλεσαν αρωγοί ώστε τα φετινά Χριστούγεννα η πόλη να είναι φωτεινή και πιο γιορτινή.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω της ενεργειακής κρίσης, φρόντισε ώστε φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης να είναι χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με πέρυσι.

Ιδιαίτερη νότα στην χριστουγεννιάτικη βραδιά έδωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής και επιχειρηματίας Τάσος Σωφρονίου.

Την βραδιά απογειώνει με τις μεγάλες του επιτυχίες ο γνωστός τραγουδιστής Πέτρος Ιακωβίδης, με τους εκατοντάδες Θεσσαλονικείς που έφταναν πριν από τις 18:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, να μην σταματούν να χορεύουν και να τραγουδούν.

Εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων φώτισε την πόλη της Θεσσαλονίκης στην τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρουthestival.gr

Light show, 500.000 λαμπιόνια και 250 έλατα

Το εορταστικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία και στον άξονα της Αριστοτέλους μάγεψε μικρούς και μεγάλους. Το κεντρικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη γιορτινή πλατεία Αριστοτέλους ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη από τον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής και φωτίζεται με περίπου 50.000 λαμπιόνια led.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ο άξονας της Αριστοτέλους μέχρι το ύψος της Φιλίππου φωτίζεται με 500.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με ένα κινούμενο light show, ενώ τον γιορτινό διάκοσμο συμπληρώνουν τα περίπου 250 έλατα που έχουν τοποθετηθεί από την παραλία μέχρι την πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

Στις στέγες των δύο κεντρικών οικίσκων που στήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους τοποθετήθηκαν ηλιακά πάνελ, που συμβάλλουν στην ενεργειακή τροφοδότηση της πλατείας και μειώνουν ακόμη περισσότερο την ενεργειακή κατανάλωση.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, κοντά στο άγαλμα Βενιζέλου, η χριστουγεννιάτικη αγορά που έχει στηθεί για την περίοδο των εορτών έχει ήδη ανοίξει τις πύλες της.