ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας

Βόλος: Φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο πολυκατοικίας
Φωτιά σε πολυκατοικία στον Βόλο
Magnesianews

Δύσκολη και μεγάλη η επιχείρηση της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στα «τυφλά» λόγω του ότι υπήρχε σκοτάδι και έντονος καπνός.

Φωτιά ξέσπασε χθες (27/12) λίγο μετά τις 8 το βράδυ, σε αποθηκευτικούς χώρους σε υπόγειο πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Παρασκευοπούλου με Καραμπατζάκη στον Βόλο.

Από τη φωτιά κάηκαν παλέτες, στρώματα και αντικείμενα που ήταν αποθηκευμένα στο υπόγειο.

Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός με 40 άνδρες να σπεύδουν στο σημείο. Οι πυροσβέστες έστησαν επιχείρηση απεγκλωβισμού 15 ενοίκων, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, που μένουν στην πολυκατοικία και αφού τους απομάκρυναν με κλιμακοφόρο όχημα ξεκίνησαν τη δύσκολη επιχείρηση κατάσβεσης.

Ωστόσο παραμένουν σε επαγρύπνηση για τυχόν αναζωπύρωση της φωτιάς, ενώ σήμερα θα γίνει ο απολογισμός και η έναρξη διερεύνησης της αιτίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Magnesianews, η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη, γιατί στον χώρο υπάρχουν έπιπλα, καυσόξυλα και παλιές οικοσκευές, ενώ υπήρχε και λέβητας, ευτυχώς, χωρίς καύσιμο. Επιπλέον, οι πυροσβέστες επιχειρούσαν στα «τυφλά» λόγω του ότι υπήρχε σκοτάδι και έντονος καπνός. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες, ώστε να σβήσουν τις εστίες φωτιάς.

Ο διοικητής των Π.Υ. Μαγνησίας Γιώργος Βλότζος και ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου Νίκος Ιερεμίας χαρακτήρισαν την επιχείρηση δύσκολη καθώς στον χώρο υπήρχε μεγάλη καύσιμη ύλη.

Ο κ. Ιερεμίας είπε ότι εκκενώθηκε η πολυκατοικία από του ενοίκους, διασφαλίστηκε ότι οι άνθρωποι είναι ασφαλείς και έγινε επιχείρηση στο υπόγειο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο διοικητής της Π.Υ. Βόλου διαβεβαίωσε ότι δεν κινδύνευσε κανένας άνθρωπος, γιατί είχαν βγει στα μπαλκόνια και είχαν καθαρό αέρα και έγινε η απομάκρυνσή τους με την κλίμακα.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.