ΕΛΛΑΔΑ

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Από το Νευροκόπι ο 31χρονος κυβερνήτης του Phantom - Συνεχίζονται οι έρευνες

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Από το Νευροκόπι ο 31χρονος κυβερνήτης του Phantom - Συνεχίζονται οι έρευνες
Eurokinissi

Ευστάθιος Τσιτλακίδης: Από το Νευροκόπι Δράμας έχει καταγωγή ο 31χρονος κυβερνήτης του Phantom που κατέπεσε – Συνεχίζονται οι έρευνες, αγωνία για τον εντοπισμό του

Ο κυβερνήτης-σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης του μαχητικού Phantom που κατέπεσε το πρωί της Δευτέρας είναι φίλος της ομάδας του Άρη και έχει καταγωγή από το Κάτω Νευροκόπι Δράμας. Ο 31χρονος διαμένει στην Πάτρα ενώ είναι γιος του πρώην δασάρχη του Κάτω Νευροκοπίου και η μητέρα του καθηγήτρια Γαλλικών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου συνεχίστηκαν όλο το βράδυ και συνέδραμαν ένα C-130, το οποίο έριχνε φωτοβολίδες για να φωτίσει την περιοχή των ερευνών βοηθώντας τα πλωτά μέσα του Λιμενικού, αλλά και ελικόπτερα Super Puma και S-70, τα οποία εναλλάσσονταν όλο το βράδυ, σκανάροντας την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι το μοιραίο δυστύχημα, που στέρησε τη ζωή στον 29χρονο συγκυβερνήτη του Μιχαήλ Τουρούτσικα, καθώς το διθέσιο F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης, εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος.

Συμμετείχε στη μεγαλύτερη στρατιωτική αεροπορική έκθεση στον κόσμο

Ο έμπειρος πιλότος συμμετείχε το 2017 και σε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές αεροπορικές εκθέσεις στον κόσμο, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στην Αγγλίας το «Royal International Air Tattoo Show»

Ο Ευστάθος Τσιτλακίδης

Στο Royal International Air Tattoo 2017 που πραγματοποιήθηκε στο RAF Fairford στο Σουίντον στο Ουίλτσαϊρ της Αγγλίας, συμμετείχε εκείνη την εποχή η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αποστολή δύο Phantom F4E της «338 Moira» από τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα στην Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα δύο ελληνικά Phantom εντυπωσίασαν τους χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν στο στρατιωτική έκθεση, καθώς είναι πολύ σπάνια, και ήταν τα μόνα Phantom που εκτίθενται, με τους Έλληνες πιλότους να δέχονται αρκετές ερωτήσεις τόσο από άλλους συναδέλφους τους, όσο και από δημοσιογράφους αλλά και από το κοινό.

Διαβάστε επίσης:

Phantom F-4: Λύγισε ο πατέρας του υποσμηναγού - «Είχε χαλάσει ξανά προ διμήνου το αεροσκάφος»

Το επικρατέστερο σενάριο για την πτώση του Phantom - Ώρες αγωνίας για τον δεύτερο πιλότο

Συντριβή Phantom: «Είδα μια έκρηξη και φωτιά μέσα στη θάλασσα», λέει ο κυβερνήτης του άλλου F-4