ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσίδα κατάσκοπος: Υπέρογκος λογαριασμός κινητού τηλεφώνου και έρευνα για τα ταξίδια της

Ρωσίδα κατάσκοπος: Υπέρογκος λογαριασμός κινητού τηλεφώνου και έρευνα για τα ταξίδια της
Newsbomb.gr

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου της Μαρίας Τσάλλα, εκατοντάδων ευρώ, με τις Αρχές να αναζητούν τα ίχνη της Ρωσίδας κατασκόπου.

Εκπαιδευμένη στο περιβόητο πρόγραμμα «illegals» ήταν η πράκτορας, όπως αποδείχθηκε, της Ρωσίας που ζούσε στην Ελλάδα ως κόρη ομογενών με το όνομα Μαρία Τσάλλα. Η 35χρονη διατηρούσε κατάστημα με είδη χειροτεχνίας και πλεξίματος στο Παγκράτι, ενώ για τη γειτονιά ήταν μια γυναίκα… φάντασμα, όπως ανέφεραν περίοικοι στο Newsbomb.gr από το βράδυ της Πέμπτης (16/3).

Η δράση της παραμένει άγνωστη στη χώρα μας, κάτι που ερευνά ενδελεχώς το τελευταίο διάστημα η ΕΥΠ έτσι ώστε να φτάσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης, ωστόσο, το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας λογαριασμό κινητού τηλεφώνου της «Μαρίας Τσάλλα» από το 2021. Σε αυτόν φαίνεται να υπάρχει αρκετά μεγάλο ποσό πληρωμής, το οποίο προέκυψε από ανεξόφλητους λογαριασμούς που άφηνε η ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, οι Αρχές ψάχνουν απαντήσεις σε όλα τα στοιχεία που άφησε πίσω της η Ιρίνα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα. Στο μικροσκόπιο έχει μπει ένα λάπτοπ τον οποίο άφησε η ίδια στο διαμέρισμά της. Οι υπηρεσίες ασφαλείας ελέγχουν όλα τα αρχεία, το ψηφιακό αποτύπωμα και τις συνομιλίες της. Ενδέχεται, μάλιστα, να έχει αφήσει η ίδια εσκεμμένα το laptop έτσι ώστε να παραπλανήσει τις έρευνες.

Άλλωστε, η ίδια φέρεται να ανακλήθηκε στη Μόσχα όταν μια αντίστοιχη πράκτορας σε χώρα των Βαλκανίων εντοπίστηκε και προφανώς υπήρξε κίνδυνος να αποκαλυφθεί και αυτή.

Τι είπε στο Newsbomb.gr η υπάλληλος της Ρωσίδας κατασκόπου

Η ερχαζόμενη στο κατάστημα με χειροποίητα προϊόντα της ρωσίδας κατασκόπου Μαρίας Τσάλλα στο Παγκράτι, βρισκόταν εκεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ έναν μήνα αργότερα και αφού ανέλαβε το μαγαζί, ενημερώθηκε από την ίδια ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Τη χαρακτηρίζει, δε, ως πολύ καλό και ευγενικό άνθρωπο.

«Τη δουλειά στο κατάστημα τη βρήκα μέσω αγγελιών στο facebook και το instagram. Επειδή πλέκω και η ίδια, εκεί είδα ότι γίνεται φανταστική δουλειά, ενώ τα νήματα ήταν φανταστικά και τα χρειαζόμουν για τη δουλειά μου», εξηγεί στο Newsbomb.gr.

Η ίδια περιγράφει τη σχέση της μαζί της, αλλά και το μήνυμα που έλαβε ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Είχαμε αυστηρά επαγγελματική σχέση και μόνο τον περασμένο Γενάρη μου είπε ότι θέλει να κάνει ένα ταξίδι αναψυχής και μου πρότεινε να αναλάβω το κατάστημα για το διάστημα που θα έλειπε. Εγώ έπιασα δουλειά εκεί τον Δεκέμβριο του 2022.

Στη συνέχεια, μου έστειλε ένα μήνυμα που μου έγραφε πως τελικά δεν θα γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Το κατάστημα το έκλεισα εγώ πριν από 2 εβδομάδες. Μιλούσαμε στα αγγλικά, ωστόσο αυτή γνώριζε λίγα ελληνικά, ενώ μιλούσε και γαλλικά. Ήξερα ότι ήταν μισή Ελληνίδα, την άλλη καταγωγή της όμως δεν την ήξερα».

Τέλος, η ίδια την χαρακτηρίζει ως «πολύ καλό άνθρωπο», «πολύ ευγενικό» που «με βοήθησε επαγγελματικά».

Σημειώνεται ότι η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να παραμείνει «αόρατη» χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ενώ χάρη σε ένα «τέχνασμα» που εφηύρε προστάτευε πολύ καλά την επιχείρησή της, πριν την «ξεσκεπάσε»ι η ΕΥΠ.