ΕΛΛΑΔΑ

Παιδοκαρδιοχειρουργός: Τι απαντά για τους θανάτους των 15 παιδιών

Παιδοκαρδιοχειρουργός: Τι απαντά για τους θανάτους των 15 παιδιών

Ο γιατρός έχει αποχωρήσει από όσα νοσοκομεία εργαζόταν

Αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται ο καρδιοχειρούργος που καταγγέλλεται ότι ευθύνεται για τους θανάτους 15 παιδιών σε δύο νοσοκομεία της Αττικής.

Οι 15 θάνατοι ερευνώνται από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, και έτσι οι αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών και άλλων.

Ακόμα, γνωστό είναι ότι έγινε έρευνα για το εν λόγω περιστατικό και από επιτροπή του υπουργείου Υγείας - έρευνα, βέβαια, που σταμάτησε στις αρχές του 2023. Η έρευνα αυτή ωστόσο ξεκίνησε από μία έγγραφη αναφορά του 2021 η οποία στάλθηκε σε συλλόγους καρδιοπαθών από τους γονείς 15 παιδιών τα οποία χειρουργήθηκαν από τον εν λόγω γιατρό και έχασαν τη ζωή τους από πλημμελείς ενέργειές του, όπως οι ίδιοι ανέφεραν.

Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά: στα 70 χειρουργεία που έγιναν τον τελευταίο χρόνο, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους. Την ίδια στιγμή καρδιοχειρουργοί αναφέρουν πως το ποσοστό θνητότητας σε τέτοιου είδους περιστατικά είναι 2-4% και σε καμία περίπτωση στο 20% που φτάνει στις επεμβάσεις του συγκεκριμένου γιατρού.

Μάλιστα, οι γονείς των παιδιών αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος χειρουργός παραπλανεί τον κόσμο μέσω μιας Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης που έχει δημιουργήσει.

Ο γιατρός έχει αποχωρήσει από όσα νοσοκομεία εργαζόταν.

Ο γιατρός λέει πως οι κατηγορίες σε βάρος του αποτελούν ψεύδη και του αποδίδονται για εκδικητικούς.

«Αφιλοκερδώς χειρουργούσα. Όλα τα ονόματα είναι στο Παίδων. Ενόχλησα ορισμένους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι που είχαν τη φήμη και τη δόξα στο παρελθόν, ανακάλυψαν ότι με την προσφορά μου αυτά που κάνανε δεν είχαν καμιά αξία. Γιατί δούλεψαν για την τσέπη τους. Όχι για την κοινωνική προσφορά», δήλωσε ο παιδοκαρδιοχειρουργός.

Στην ερώτηση αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των επεμβάσεων που έκανε και της ΜΚΟ που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με την πιθανή μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, ο ίδιος απαντά:

«Όχι. Σας λέω αυτά τα περιστατικά που περνάνε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα, το κόστος είναι μηδέν. Το ίδρυμα καλύπτει τα έξοδα. Πληρώνει ένα πακέτο στο νοσοκομείο στο οποίο χειρουργούνταν αυτά τα περιστατικά. Όλα τα περιστατικά, δε θα τα κρύψω, δεν έχω αυτήν τη νοοτροπία».

» Είναι ξεκάθαρα. Να βγάλουμε τους ιατρικούς φακέλους, να βγει μια (ιατρική) επιτροπή και να δουν τα 15 περιστατικά πού τα βρήκανε. Αυτά όλα τα έχουμε στείλει στο υπουργείο Υγείας».

καρδιο

Σχετικές ειδήσεις