ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη: «Άκουσα την έκρηξη, γέμισε καπνό», λέει ένοικος

Φωτιά σε πολυκατοικία στη Θεσσαλονίκη: «Άκουσα την έκρηξη, γέμισε καπνό», λέει ένοικος
Thestival

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών αποφασίστηκε η εκκένωση της πολυκατοικίας.

Το απόλυτο τρόμο έζησαν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη όταν ξαφνικά ξέσπασε φωτιά. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Η φωτιά σβήστηκε άμεσα από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, ωστόσο λόγω των πυκνών καπνών που «τύλιξαν» τους διαδρόμους της πολυκατοικίας αποφασίστηκε η εκκένωσή της.

Όπως εξήγησε ένοικος της πολυκατοικίας, άκουσε και την έκρηξη που σημειώθηκε στα ρολόγια ηλεκτροδότησης, απ’ όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά.

«Άκουσα την έκρηξη. Ήμουν τυχερός ευτυχώς δεν έγινε στα μούτρα μου, σε μηδέν χρόνο γέμισε καπνό η πολυκατοικία. Σε μηδέν χρόνο δεν μπορέσαμε να βγούμε έξω. Ανοίξαμε τα παράθυρα. Οι πυροσβέστες μας είπαν να βγούμε στα μπαλκόνια. Άγιο είχα. Η τύχη μου ήταν ότι θα είχα φύγει αλλά μου έτυχε μια δουλειά και καθυστέρησα. Εγώ ενημέρωσα την πυροσβεστική. Τους δώσαμε τα κλειδιά να ανοίξουν για να αεριστεί ο χώρος. Δεν φοβήθηκα αλλά είχα αγωνία. Η πυροσβεστική δεν άργησε καθόλου», είπε ο ηλικιωμένος στο Thestival.

Στη συνέχεια, ο αυτόπτης μάρτυρας και ένοικος της πολυκατοικίας, περιέγραψε τη στιγμή που είδε μια ηλικιωμένη να βρίσκεται στον διάδρομο που είχε καπνούς. Η ίδια καταφέρει να βγει έξω, ενώ χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να νιώσει καλύτερα, καθώς η καπνοί ήταν πυκνοί και βρισκόταν σε κλειστό χώρο.

Όπως δήλωσε κάτοικος διπλανής οικοδομής, δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στο σημείο.