ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Παρέμβαση του ΣΕΠΕ για τον ανασφάλιστο εγκαυματία εργαζόμενο

Κρήτη: Παρέμβαση του ΣΕΠΕ για τον ανασφάλιστο εγκαυματία εργαζόμενο

Κρήτη: Κινητοποιήσεις για τον υπάλληλο ξενοδοχείου που κάηκε από καυτό λάδι

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποιεί παρέμβαση για το εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Κρήτης μετά τη σοκαριστική καταγγελία του 22χρονου, ανασφάλιστου εγκαυματία τον οποίο, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου, αντί να μεταφέρουν στο νοσοκομείο, έβαλαν στο ψυγείο με τα κρέατα.

Το εργατικό ατύχημα συνέβη σε ξενοδοχείο στα Μάλια. Μεταφέροντας μια γεμάτη κατσαρόλα, ο 22χρονος υπέστη εγκαύματα από καυτό λάδι που έπεσε στο πρόσωπο και τα χέρια του.

Όπως έγινε στη συνέχεια γνωστό, ο ίδιος εργαζόταν ανασφάλιστος ενώ υπέμεινε σοβαρούς πόνους λόγω των εγκαυμάτων του και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής τους ενώ πηγές του υπουργείου εργασίας αναφέρουν ότι το ΣΕΠΕ έχει επιληφθεί για το περιστατικό και ο έλεγχος της επιχείρησης είναι σε εξέλιξη. Ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά την παρέμβαση της επιθεώρησης εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του.

Ανάρτηση σχετικά με το περιστατικό έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Για το περιστατικό στο ξενοδοχείο στην Κρήτη έχει επιληφθεί ήδη από χθες η Επιθεώρηση Εργασίας και είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος της επιχείρησης. Ήδη, μετά από την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, συμφωνήθηκε ο εργαζόμενος να εισπράξει όλα τα δεδουλευμένα και όποιες άλλες νόμιμες αποδοχές και η επιχείρηση να καλύψει τα έξοδα θεραπείας του. Ο έλεγχος συνεχίζεται», ανέφερε.