ΕΛΛΑΔΑ

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο φωτιές στο Σουφλί και η πυρκαγιά και στο φαράγγι Αλμυρού στο Ηράκλειο

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο φωτιές στο Σουφλί και η πυρκαγιά και στο φαράγγι Αλμυρού στο Ηράκλειο
EUROKINISSI, φωτογραφία αρχείου.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο φωτιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα (04/07) στις περιοχές της Κορνοφωλιάς και του Μεγάλου Δερείου του Δήμου Σουφλίου, όπως και η πυρκαγιά που «ξέσπασε» στο φαράγγι του Αλμυρού, στο Ηράκλειο.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σήμερα (04/07) στις περιοχές της Κορνοφωλιάς και του Μεγάλου Δερείου του Δήμου Σουφλίου.

Στην περιοχή της Κορνοφωλιάς οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση και ειδικότερα, γεωργική έκταση με καλλιέργεια σιτηρών, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά τις 12:30 το μεσημέρι, νότια της Μονή Παναγίας Πορταΐτισσας, που είναι Μετόχι της Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους, η οποία δεν απειλείται και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν δύο υδροφόρα οχήματα με πέντε πυροσβέστες, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά και σε μεικτό δάσος πεύκης – δρυός στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, σε απόσταση ασφαλείας από κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν πέντε υδροφόρα οχήματα με οκτώ πυροσβέστες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση δεν απαιτείται η συνδρομή δυνάμεων πυρόσβεσης από αέρος.

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στο φαράγγι του Αλμυρού

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στήθηκε για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στο Φαράγγι του Αλμυρού, του Δήμου Μαλεβιζίου. Δέκα οχήματα με 20 υπαλλήλους έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση της Κρήτης κάνει εκ νέου έκκληση προς όσους ζουν μόνιμα ή επισκέπτονται το νησί, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη χρησιμοποιούν φωτιά στην ύπαιθρο «για κανέναν λόγο», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «η απροσεξία, η αμέλεια ή μία στιγμή αστόχαστης ενέργειας, αρκούν για να ξεσπάσει μία πυρκαγιά» και πως «όσο πλησιάζουμε στην “καρδιά” της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε διπλά προσεκτικοί».

Σχετικές ειδήσεις