ΕΛΛΑΔΑ

Αδειούχοι: Γεμίζουν καύσιμα και... αδειάζουν την Αθήνα - Στα ύψη η βενζίνη στα νησιά

benzin
Photo: Εurokinissi

Εφόδους στα νησιά για τις υψηλές τιμές της βενζίνης πραγματοποιούν ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Με το πρώτο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου να ξεκινά αύριο, πολλοί είναι οι αδειούχοι οι οποίοι εγκαταλείπουν τις πόλεις με κάθε μέσο.

Πριν όμως, γεμίζουν τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων τους με βενζίνη καθώς οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων στα νησιά τρομάζουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πρατηρίου στην Κω όπου η αμόλυβδη πωλείται προς 2.999 το λίτρο. ακολουθεί η Μήλος με 2,45 ευρώ, η Πάτμος με 2,369 και η Ρόδος με 2,335 ευρώ το λίτρο.

«Απόβαση» ελεγκτών στα νησιά

Εφόδους στα νησιά για τις υψηλές τιμές της βενζίνης πραγματοποιούν ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Στην εγχώρια αγορά καυσίμων καταγράφονται αυξήσεις της τάξης των περίπου 0,10 ευρώ ανά λίτρο από την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο στα νησιά καταγράφονται ακραίες τιμές που ξεπερνούν ακόμη και τα 2,30 και 2,40 ευρώ ανά λίτρο, όταν η μέση πανελλαδική τιμή είναι στα 1,962 ευρώ ανά λίτρο.

Οι τιμές της αμόλυβδης σε επίπεδα άνω των 2,30 και 2,40 ευρώ προκάλεσαν την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα.

Με δηλώσεις του ο κ. Σκρέκας επισημαίνει: «Ελεγκτές του υπουργείου βρίσκονται στοχευμένα σε νησιά όπου διαπιστώνουμε ακραίες τιμές στη βενζίνη. Το βάρος των ελέγχων μας δίνεται σε αυτές τις περιοχές», λέει στον ΟΤ και συνεχίζει: «Μέσα από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων η αρμόδια υπηρεσία εντοπίζει τις περιπτώσεις αυτές και στη συνέχεια με ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη του υπουργείου σπεύδουν επιτόπου για ελέγχους».