ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζουν δικηγόρους οι Κροάτες κατηγορούμενοι - Τι λένε οι αστυνομικοί που τους συνέλαβαν

kroat
Photo: Εurokinissi

Τι ισχυρίστηκαν οι χούλιγκαν που συνελήφθησαν σε Ηγουμενίτσα και Γιάννενα

Νέοι δικηγόροι θα αναλάβουν τους Κροάτες κατηγορούμενους, οι οποίοι θα πληρώνονται απευθείας από το Ζάγκρεμπ και από τους οργανωμένους οπαδούς της Ντιναμό, με ένα δικηγορικό γραφείο να έχει αναλάβει 40 Κροάτες, ώστε να έχουν κοινή υπερασπιστική γραμμή.

Σύμφωνα με το STAR, οι Κροάτες κατηγορούμενοι, που βρίσκονται προφυλακισμένοι σε 16 διαφορετικές φυλακές της χώρας για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και οι Bad Βlue Βoys που τους στηρίζουν προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Αναμένεται την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη να υποβάλλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραδοθούν όλα τα βίντεο έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ από τη μοιραία νύχτα των επεισοδίων.

Επίσης θα καταθέσουν και αιτήσεις αποφυλάκισης, αλλά όχι σύντομα. Όλα θα εξαρτηθούν από το ποιος είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα από την ανάλυση των κινητών τηλεφώνων και του DNA θα καθορίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους. Σήμερα ή το αργότερα αύριο αναμένονται τα πορίσματα για το DNΑ. Οι ελπίδες στρέφονται σε 2 πτυσσόμενα μαχαίρια ενός Αλβανού κι ενός Κροάτη, για τον εντοπισμό του δράστη, στην περίπτωση που βρεθεί γενετικό υλικό του άτυχου Μιχάλη.

Πάντως σύμφωνα με τους δικηγότους των Κροατών χούλιγκαν, το σημείο κλειδί είναι η μπλε μπλούζα που φορούσε ο Μιχάλης και το DNA που θα βρεθεί πάνω της, που πιθανόν να υποδείξει και τον δολοφόνο του.

Τι λένε οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους Κροάτες

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους Κροάτες χούλιγκαν περιγράφουν πως έδρασαν οι κατηγορούμενοι. Μάλιστα οι πέντε που συνελήφθησαν λίγο πριν φύγουν με πλοίο για την Ιταλία, προσπάθησαν να πείσουν τις αρχές ότι δεν βρέθηκαν ποτέ στην Αθηνά

«Σε ερώτησή μας αν έχουν βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα μας απάντησαν ότι πριν από μερικά χρόνια είχαν βρεθεί για διακοπές», ανέφεραν οι αστυνομικοί της Ηγουμενίτσας και συνέχισαν:

«Μαζί τους δεν είχαν αποσκευές, ώστε να δικαιολογούν το ταξίδι τους στην Ιταλία. Σε ερώτησή μας για τον τρόπο που μετέβησαν στην πόλη της Ηγουμενίτσας δεν προσδιόρισαν τον τρόπο μετάβασής τους. Λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία, συμπεραίνεται μετά βεβαιότητας ότι οι πέντε άντρες βρίσκονταν σε περιοχή της Αττικής, παρόλο που προφορικά εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν μεταβεί σε αυτή».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναφορά του αστυνομικού των Ιωαννίνων που συνέλαβε έναν Κροάτη, ο οποίος επιχείρησε να περάσει τα σύνορα στην Κακαβιά.

«Ο Κροάτης κατηγορούμενος μου είπε ότι ήρθε στην Ελλάδα οδικώς και διέμεινε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα. Έχασε το κινητό του τηλέφωνο, με συνέπεια να χάσει την επαφή με τους φίλους του. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε άγνωστο όχημα κατόπιν σήματος του (ωτοστόπ ), μετέβη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να βρει πτήση για Ζάγκρεμπ με αρνητικό αποτέλεσμα, όμως και επιβιβάστηκε σε ταξί προκειμένου να μεταβεί στο σταθμό όπου επιβιβάστηκε στο λεωφορείο με το οποίο έφτασε ως την Κακαβιά», σημείωσε.