ΕΛΛΑΔΑ

Αργυρούπολη: Γιατί είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ο σύντροφος της Όλγας

Αργυρούπολη: Γιατί είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία ο σύντροφος της Όλγας

Συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του άγριου ξυλοδαρμού της 41χρονης Όλγας στην Αργυρούπολη, η οποία προχθές (28/08) «έσβησε» στο νοσοκομείο.

Τραγικός ήταν ο επίλογος στον εφιάλτη που βίωνε επί μήνες η 41χρονη Όλγα που θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τον τζουντόκα σύντροφό της στην Αργυρούπολη και προχθές, Δευτέρα, άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η οικογένεια της Όλγας δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον θάνατο της 41χρονης που έδωσε αγώνα για να κρατηθεί στη ζωή, ενώ, την ίδια στιγμή, προσπαθούσε να διαχειριστεί το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας της.

Ο ποινικολόγος Λουκάς Προυσανίδης προχώρησε σε ορισμένες διευκρινήσεις αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου της 41χρονης Όλγας, η οποία είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον σύντροφό της, μιλώντας στο OPEN.

Ο δράστης «έχει καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκτίει ήδη ποινή δεκαετούς κάθειρξης. Οπότε, υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά το δεδικασμένο για τη μη δυνατότητα κινήσεως νέας ποινικής δίωξης. Δεδομένης της καταδίκης του, υπάρχει δεδικασμένο», τόνισε αρχικά και επεσήμανε ότι «θα πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα και πλέον μιλάμε για μία τετελεσμένη ανθρωποκτονία».

«Καλώς δικάσθηκε και καταδικάσθηκε τότε ο δράστης. Δεν υπήρχε η δυνατότητα για τους δικαστές να περιμένουν για να τον καταδικάσουν τώρα. Αν παρέλθει το διάστημα δεκαοκτώ μηνών, αυτός θα ήταν ελεύθερος και θα κυκλοφορούσε μέσα στην κοινωνία. Όμως, νομικά υπάρχει κώλυμα για νέα δίωξη, επειδή έχει ήδη καταδικασθεί», ανέφερε ο κ. Προυσανίδης, μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις