ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Έβρο: Νύχτα αγωνίας σε Δαδιά και Σουφλί - Προς Γιαννούλη και Σιδηρώ κινείται το μέτωπο

Φωτιά στον Έβρο: Νύχτα αγωνίας σε Δαδιά και Σουφλί - Προς Γιαννούλη και Σιδηρώ κινείται το μέτωπο

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για ακόμα ένα βράδυ στον Έβρο - Το μέτωπο της καταστροφικής πυρκαγιάς κατευθύνεται προς τους οικισμούς Γιαννούλη και Σιδηρώ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δωδέκατη νύχτα η μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον Έβρο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής το μέτωπο κινείται βορειανατολικά και απειλεί τους Γιαννούλη και Σιδηρώ.

Παράλληλα, λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, εστάλη μήνυμα από το 112 στο Σουφλί και στη Δαδιά ώστε οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα. «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται συγκεκριμένα στο μήνυμα.

Όπως ανέφερε το evros-new.gr, το αρχικό μέτωπο ενός χιλιομέτρου, που υπήρχε αισιοδοξία με τις ρίψεις εναέριων μέσων ότι θα περιοριστεί, τελικά λόγω και της έντασης των ανέμων που αυξήθηκε, πέρασε κάποια κομβικά σημεία και έφτασε στο Πεδίο Βολής της Γιαννούλης και πλησιάζει προς το χωριό, που έχει εκκενωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης.

Χαρακτηριστικά είναι τα βίντεο των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Σουφλίου από την φλεγόμενη περιοχή:

Ηλικιωμένοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν προς Σουφλί, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει το Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση. Να σημειωθεί πως αρκετοί νεαροί κάτοικοι παραμένουν στο σημείο, παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Οι φλόγες είναι χαρακτηριστικό ότι φαίνονται από την πόλη του Σουφλίου.

Παράλληλα, οι καπνοί έχουν φτάσει στα χωριά του δήμου Διδυμοτείχου τα οποία είναι στην ευθεία από την περιοχή της φωτιάς, αλλά ακόμα και μέχρι την πόλη της Ορεστιάδας.