ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Προφυλακίστηκε ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για έξι εμπρησμούς

Κεφαλονιά: Προφυλακίστηκε ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για έξι εμπρησμούς

Προφυλακίστηκε ο εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για έξι εμπρησμούς στην Κεφαλονιά

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 42χρονος εποχικός πυροσβέστης που κατηγορείται για έξι εμπρησμούς στην Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζεται ότι είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα σύλληψης, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Ειδικότερα, οι αρχές έστειλαν τη δικογραφία στον εισαγγελέα, ο οποίος στις 22 Αυγούστου εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη.

Ο 42χρονος υπηρετούσε στον Πυροσβεστικό Σταθμό Σάμης. Ο συγκεκριμένος εποχικός πυροσβέστης ομολόγησε ότι έβαλε την φωτιά στις 13 Αυγούστου στην περιοχή Αγία Ειρήνη της Κεφαλονιάς και στη συνέχεια είπε ότι στο παρελθόν είχε βάλει άλλες πέντε πυρκαγιές στο νησί. Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Μετά τη σύλληψή του ανακοίνωση εξέδωσε το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών, στην οποίο αναφέρει:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή εποχικού πυροσβέστη σε εμπρησμούς στο νησί της Κεφαλονιάς. Πράξη απαράδεκτη που δε συνάδει με τη προσφορά και την ανιδιοτέλεια των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Όπως είναι φυσικό απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε να μην υπάρχουν σκιές και εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία με την αυστηρότερη των ποινών προς αποφυγήν επανάληψης τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων όπου αμαυρώνουν τον θεσμό που υπηρετούμε.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί και ούτε πρέπει να αναιρέσει το ύψιστο έργο που προσφέρουν οι Έλληνες Πυροσβέστες, όπου τις περισσότερες φορές των περιπτώσεων, υπερβαίνουμε τα όρια του καθήκοντος εκθέτοντας τη ζωή μας σε κίνδυνο για να προστατέψουμε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τις ιδιωτικές και τις δημόσιες περιουσίες».